Догори
Дати відгук

Стало відомо, чи вистачає в Україні тестів на коронавірус

У МОЗ запевняють, що медзаклади ними забезпечені, але. як не парадоксально, у новому році кількість проведених тестувань лише зменшилася.

1 хв на прочитання15 Січня 2021, 10:56
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Вітчизняні медичні заклади повністю забезпечені тестами на коронавірус і мають усі потужності, щоб проводити масове тестування українців на виявлення цієї недуги. Про це 15 січня на щоденному брифінгу запевнив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Україна повністю забезпечена тестами. Лабораторні потужності були збільшені в рази. Станом на сьогодні лабораторії для проведення тестування на COVID-19 завантажені приблизно на 50 %. І йдеться лише про лабораторії МОЗ, не враховуючи приватні», — сказав Степанов.

Очільник МОЗ додав, що українські лабораторії зараз можуть робити до 100 тисяч тестувань на виявлення COVID-19. Для своєчасного виявлення недуги у країні працюють 2373 пункти тестування.

Тим часом, як свідчить медична статистика, українці почали робити менше тестів на COVID. За перші два тижні січня їх зробили на 36 % менше, ніж у грудні.

Як ми інформували своїх читачів раніше, родини хворих на коронавірус отримали право на безкоштовне тестування. Крім цього, до стандарту первинної медичної допомоги нещодавно додали скринінгове обстеження — швидкий тест на антиген, результат якого можна отримати через 15 хвилин після тестування.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.