Догори
Дати відгук

Чому Київ досі не закупив вакцини проти СOVID, а лікарні заповнені майже на 100% (відео)

Поки столиця не може домовитися напряму із виробниками, деякі опорні лікарні міста вже майже заповнені хворими на ковід

1 хв на прочитання07 Квітня 2021, 19:40
За словами Віталія Кличка, виробники вакцин не охоче домовляються напряму із містами про поставки За словами Віталія Кличка, виробники вакцин не охоче домовляються напряму із містами про поставки
Поділитись:

Через дефіцит вакцин проти коронавірусу Київ досі не зміг закупити потрібний препарат для щеплення містян. Таку думку озвучив мер міста Віталій Кличко 7 квітня під час брифінгу. 

"Містам  окремо дуже складно вести переговори. Але ми це робимо, щоб забезпечити щеплення, в першу чергу, столичних медиків і тих категорій, які найпершими потребують вакцинації", - сказав Кличко.

Мер нагадав, що зараз у світі десятки держав конкурують за право закупити найбільше вакцин проти ковіду. А виробники віддають перевагу прямим перемовинам із урядами країн, а не окремим державами. 

Нагадаємо, що 22 січня мер Києва заявив про готовність міста закупити вакцину проти СOVID-19 за кошти міського бюджету.

Тим часом у столиці ситуація із захворюваністю на коронавірус ускладнюється кожного дня. Київська міська лікарня номер 3, яку сьогодні проінспектував очільник Києва, заповнена на 100%. Утім, лікарі на це не зважають і продовжують встановлювати додаткові ліжко-місця понад норму. Вони потрібні для того, щоб прийняти нових хворих, яких привозить швидка. 

"Медична ситуація в столиці – дуже складна, а медики працюють з надривом, проте місто продовжує збільшувати кількість ліжкомісць", - прокоментував побачене в стаціонарі Кличко.

Мер міста також додав, що вже зараз перепрофільовують під опорну лікарню для хворих на ковід протитуберкульозний диспансер.

Як ми інформували своїх читачів раніше, Україна зайняла перше місце в Європі по захворюваності на COVID-19. Також наша країна увійшла у двадцятку країн із найбільшими показниками захворюваності на ковід у світі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.