Стабільність енергосистеми України попри похолодання

1 хв на прочитання02 Жовтня 2024, 11:34
Фото: Державна інспекція енергетичного нагляду України

Анатолій Замулко заявляє про надійну роботу енергетиків та підготовку до зими без відключень, навіть у умовах можливих викликів.

Останнє похолодання не вплинуло на функціонування енергетичної системи України. Анатолій Замулко, т.в.о. голови Держенергонагляду, під час виступу в телемарафоні «Єдині новини», підкреслив, що завдяки професійній діяльності енергетиків енергобаланс залишається стабільним.

«Якщо зниження середньодобової температури відбуватиметься плавно, а також за умови, що не буде ворожих обстрілів енергетичної інфраструктури, планових відключень найближчим часом не очікуємо», – зазначив він.

 

Анатолій Замулко також звернув увагу на необхідність зміцнення та належної підготовки енергосистеми до осінньо-зимового періоду з боку влади та енергетичної галузі, щоб гарантувати надійність критичної інфраструктури в холодні місяці.

«В областях уже сформовано переліки об’єктів критичної інфраструктури, що першочергово повинні забезпечуватись електроенергією. Там, де надійну подачу електроенергії неможливо гарантувати, встановлюються альтернативні джерела енергії. Також відбувається розбудова розподіленої генерації. Підготовчий процес дуже активний. До нього залучені всі відповідальні сторони, зокрема Держенергонагляд», – наголосив він.

 

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: