Догори
Дати відгук

Справжня любов: на Вінниччині алабай не покинув та врятував свою кохану (відео)

2 хв на прочитання13 Жовтня 2020, 06:45
Поділитись:

На Вінниччині двоє собак гуляли гранітним кар’єром, аж раптом один впав у прірву. Свою подругу Гулю пес Батлер не покинув. Повідомляє "ТСН".

Щемливе відео миттєво розлетілося Мережею. Дорослий алабай стоїть над гранітним кар'єром і намагається врятувати свою подругу, яка впала униз. Пес жалібно скавчить, гавкає і бігає навколо прірви. Сам ледь не падає униз, але чергує цілу ніч без зупинки, доки вранці його не помічають охоронці кар’єру.

"Собака, який сидів зверху, — хлопчик, — дуже переживав за свою даму, всіх просив, звав на допомогу, що вона там сидить, вона була дуже виснажена", - розповідає інженерка кар'єру Олена Кисіль.

Охоронці намагались витягти собаку самотужки. Коли зрозуміли, що самі впоратись не зможуть, — викликали сільського голову та ветеринарів, бо ж хто власник собак — не знали.

"На жаль, ніхто не відгукнувся. Фактично, цілий день песики просиділи під проливним дощем — був ризик обвалу породи, тому ми вийшли на зв'язок з муніципальним притулком", - говорить Юрій Мельник, староста села Могилівка. 

Часу на роздуми не було — порода загрожувала щомиті обвалитися. Зоозахисники розгорнули рятувальну операцію. Аби витягти собаку з 40-метрової глибини, підігнали підйомник. Впіймати перелякану тварину не вдавалося — вона тікала. Ветеринарам довелось поцілити у неї шприцем-пістолетом зі снодійним.

Власники собак знайшлись вже після порятунку. З'ясувалося, Батлер і Гуля охороняють сусідні склади. Живуть поруч у вольєрах, разом гуляють. Як вночі опинились за кілька кілометрів на території кар’єру, власники не знають. Спілкуватися з журналістами на складі не схотіли — лиш показали фото Гулі та Батлера та запевнили: з ними усе добре. А ще пообіцяли купити їм нашийники із GPS-навігаторами на випадок, якщо закохана парочка знову піде у мандри.

Нагадаємо, у Запоріжжі рятувальники тварин витягли з колодязя собаку, яка там просиділа 5 місяців (фото, відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.