Цей сирно-гарбузовий десерт подобається і дорослим, і дітям. А виглядає він настільки спокусливо, що сміливо може займати центральне місце на святковому столі.
СКЛАДОВІ:
ПРИГОТУВАННЯ
Поставити м’якоть гарбуза в духовку запікатися і залишити 100 г м’якоті на заливку, а решту відіжми через складену в декілька шарів марлю. Потім подрібнити просушений гарбуз в блендері або м’ясорубці. Додайте 70 г цукру, цедру, 2 яйця, 1 ст. л. крохмалю і гарненько перемішай.
Проварити мак на невеликому вогні 15 хвилин,потім злити воду і просушити.
Змішати в блендері сир і 100 г цукру до однорідної маси, додати в неї 2 яйця, 1 ст. л. крохмалю, мак.
Дно форми застилаємо (найкраще використовувати роз’ємну) пекарським папером і змасти маслом. Борти потрібно змастити теж маслом і посип невеликою кількістю борошна. По черзі викладаємо по ложці сирної маси і гарбузової.
Для краси бажано провести дерев’яною шпажкою від стінок форми до центру кілька промінчиків. Поклади форму в духовку і запікай приблизно 40 хвилин при температурі 170 градусів.
Тим часом приготуємо заливку: змішаємо сметану, 30 г цукру, 1 яйце і 100 г гарбузового пюре.
Готову запіканку потрібно залити заливкою і лишити в духовці ще на 10 хвилин.
Готово!