Догори
Дати відгук

Спецтрибунал, світ об’єднує зусилля для притягнення до відповідальності винних у злочинах проти довкілля - Мінприроди

Держекоінспекція тісно співпрацює з Міноборони та ДСНС. 

2 хв на прочитання06 Березня 2023, 09:45
Поділитись:

Про створення Спецтрибуналу та конфіскацію російських активів для відновлення України йшлося на конференції United for Justice на Львівщині.

Міністр Руслан Стрілець під час дискусійної панелі «Prosecuting Environmental War Crimes» обговорив з міжнародними експертами та Офісом Генпрокурора України механізми притягнення росії до відповідальності за злочини проти довкілля та визначення «Екоциду» на міжнародному рівні. Про це йдеться у пресрелізі Міндовкілля.

“Разом з партнерами ми постійно працюємо над створенням міжнародної методології з обрахунку збитків довкіллю. У цьому нам допомагають голова профільного ЕкоКомітету Олег Бондаренко, народні депутати Олена Криворучкіна та Юлія Овчиннікова, громадські активісти. Взаємодіємо з Офісом Генпрокурора України, МВС, СБУ, Національною поліцією України, іншими міністерствами та державними установами для виявлення та розслідування таких злочинів”, - заявив Руслан Стрілець. 

За словами Міністра, під час фіксування шкоди довкіллю та підрахунку збитків Держекоінспекція тісно співпрацює з Міноборони та ДСНС. 

Руслан Стрілець подякував кожному екологічному інспектору, який 24/7 працює над документуванням злочинів проти довкілля і співпрацює з правоохоронними органами.

Разом з тим, Міндовкілля вже зараз працює над інструментами з ліквідації забруднення наших земель та інших наслідків війни. 

“Сьогодні, по спливу року жорсткого опору, який чинять українці окупанту, вже ні в кого немає сумнівів, що Україна вистоїть та відновиться. Аналогічно, як ніхто не ставить під сумнів те, що агресор має бути притягнутий до відповідальності. Бо кожна країна світу повинна розуміти, що свавілля, порушення міжнародних норм, посягання на чуже не може просто так зійти з рук, залишитися непоміченим. І юридичний «Рамштайн» у Львові - найкраще підтвердження цьому. Світ об’єднує зусилля для притягнення до відповідальності всіх винних у вчиненні злочинів проти України та нашого довкілля. Ми ж продовжуємо нашу боротьбу з потужною підтримкою”, - наголосив Руслан Стрілець.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Тюльпани — окраса весняного саду (ФОТО)
1 хв на прочитання6 годин тому
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитанняВчора
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитанняВчора
Фото з відкритих джерел
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитанняВчора
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитанняВчора
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитанняВчора
Правоохоронці викрили посадовців, які зрубували сторічні дуби в Чорнобильському заповіднику
2 хв на прочитанняВчора
Збитки довкіллю внаслідок атаки по ДніпроГЕС становлять понад 140 млн гривень
1 хв на прочитанняВчора