Догори
Дати відгук

«SpaceX» Маска буде судитись з українською компанією

Юристи SpaceX зв'язались з ним ще рік тому

1 хв на прочитання28 Листопада 2022, 15:00
Поділитись:

Американська компанія SpaceX подала до суду на українську компанію ТОВ "Старлінк" та на Укрпатент через назву Starlink.

Відповідне провадження було відкрито 24 жовтня, а перше засідання заплановано на 8 грудня, повідомляє dev.ua.

Американці вимагають достроково припинити дію торговельної марки української "Старлінк", яка подала заявку на реєстрацію бренду ще у березні 2010 року, а сама реєстрація відбулася у лютому 2011-го. Водночас дочірня компанія Starlink в Україні – ТОВ "Старлінк Юкрейн", запрацювала в Україні лише у квітні 2022 року.

Засновник ТОВ "Старлінк" Сергій Дулицький розповів, що юристи SpaceX зв'язались з ним ще рік тому й почали вимагати віддати їм торговельну марку, оскільки Starlink – "це всесвітньо відомий бренд".

Чоловік наголошує, що ТОВ "Старлінк" надає IT-послуги під брендом StarLink понад 14 років. Його компанія зареєстрована у 2009-му, тоді як американська Starlink була анонсована у 2015 році, а послуги запустила у 2020-му.

"Ми ж не винні в тому, що обрали таку назву. До речі, ще задовго до того, як з’явився сам Starlink", — обурився Дулицький.

Варто додати, що він допускає можливість переговорів з компанією, якщо SpaceX компенсує витрати на відмову від бренду. Чоловік пояснив, що по цій назві його бізнес знають клієнти, а також багато років на цьому домені працювала пошта.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко