Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • «Сьогодні Тайра, а завтра хто — Волина?» В Росії глибока криза після звільнення Юлії Паєвської

«Сьогодні Тайра, а завтра хто — Волина?» В Росії глибока криза після звільнення Юлії Паєвської

Тайра зробила те, що не спромоглася «Москва».

5 хв на прочитання22 Червня 2022, 23:03
Поділитись:

Російська Z-спільнота загрузла у глибокій кризі та скандалі через звільнення з російського полону українського парамедика Тайри. Про це розповідає Єлизавета Сурначова, редактор російськомовного телеканалу «Настоящее время» (медіа-проект Радіо «Свобода» та «Голосу Америки»).

Вона нагадує, що Юлію Паєвську із позивним «Тайра» захопили в полон у Маріуполі в середині березня.

«Тоді ж відомий військовий пропагандист КП Дмитро Стешин від щедроти душевної написав, що в полон захопили «жінку з виглядом шведської лесбіянки», яка намагалася виїхати, «прикриваючись дітьми, батьків яких вона сама й убила». Звідки цю історію взяв кор КП Дмитро Стешин, одному Коцу відомо, але, гадаю, звідти ж, звідки, як правило, Стешин бере всі свої новини», — говорить Сурначова.

Журналістка розповідає, що НТВ після навіть зняв цілі «Російські сенсації» про Тайру, де протягом 47 хвилин автори марно намагалися знайти докази того, що Паєвська — не парамедик, а щонайменше «звірячий нацист». Доказами в результаті стало те, що:

- її зачіска нагадує зачіску «під гітлерюгенд», і це «складно назвати збігом» (для порівняння навіть ставлять її фото поряд із фото Гітлера);

- коли їй повідомляють, що батьки дітей, яких вона намагалася вивезти, загинули, вона витримує «надто довгу паузу».

«47 хвилин добірних помиїв про те, що парамедик Тайра насправді радниця Арестовича, навідниця «Азова», посібниця трансплантаторів органів, зв'язкова на тему поранених та полонених і, що особливо страшно з погляду авторів «фільму», пропагандистка ідей фемінізму з метою отримання грантів», — розповідає Сурначова.

Вона гадає, що і Стешин, і автори «Російських сенсацій» відразу забули про чергового виліпленого ними «страшного нациста» — мовляв, «страшилкою більше — страшилкою менше, яка різниця, народові цього телевізора хавати ще роки, роботи непочатий край, хто про ту Тайру згадає через день».

Але тут Тайру звільнили з полону, про що урочисто оголосив Зеленський. І небайдужі російські спостерігачі згадали, що це та сама жінка, яка «прикривалася дітьми, батьків яких вбила». Вибухнув скандал.

«Якщо ми повертаємо Україні нацистів з «Азова» — як ставитися до слів Президента Російської Федерації Володимира Володимировича Путіна щодо денацифікації?», «Настав час Калину з Волиною відпускати?», «Як же так, лише смертна кара, чому, на кого міняли цього звіра?», «Анатолій Шарій, який намагається тепер витримувати стилістику «і ваші, і наші все лайно», ставить важке питання: це Стешин збрехав, що вона вбила дітей, чи те, що вона вбила дітей, не так уже й страшно для російської влади?» — почали писати в соцмережах.

Після цього «нова зірка військової пропаганди», кореспондент «Першого каналу» Ірина Куксенкова повідомила сенсацію: ніякого «обміну не було», а була «каламутна корупційна схема», внаслідок якої визволили сина чеченського чиновника Мурада Саїдова, призначеного росіянами «комендантом» окупованих територій — Адама Гриценка, який народився і виріс у Запоріжжі та в боях участі не брав.

«Російські Z-патріоти зламалися. Миттєво «сміливі чеченські хлопці, що захищають пліч-о-пліч із російськими солдатами російський світ», перетворилися на «дітей гір, які важливіші за простого Ваньку з Уралу». Відважні «ополченці ДНР» раптом у їхніх постах стали «корумпованими локальними чинушами». Російська влада зі сміливо проводячої визвольну війну перетворилася на «висококолобих ідіотів, що провалили інформаційну політику і не повідомляють свого народу правду про війну».

«Верх цинізму та плювок в обличчя нашим полоненим», — пише Ігор Безлер», — розповідає Єлизавета Сурначова.

Вона нагадує, що після цього Рамзан Кадиров заявив, що ніякого обміну Гриценка не було, і той як громадянин України, як і раніше, залишився в Україні. А Куксенковій зателефонував міністр інформації Чечні та звинуватив у «провокаціях проти Чеченської республіки».

«Я думала, Z-публіка зламається на потопленні «Москви», але зламалася вона на Тайрі. І це ще «Азов» міняти не почали», — коментує Сурначова.

Цікаво, що при цьому діти віку 5 місяців і 2,5 років нібито розповіли, що їхніх батьків розстріляла Тайра. Та й самі російські пропагандисти почали «ридати» через наслідки своїх вкидів.

«Навіщо треба було вкидати спочатку, що вона звинувачується у вбивстві батьків двох маріупольських діточок? Щоби що? Щоб був скандал під час обміну?» — обурився Стешин.

«Куксенкова теж плакалася, що її дезінформували спочатку про те, що її не обміняли. Але враховуючи, що поки що а) спростовують факт обміну на того персонажа б) загалом окрім Кадирова російські спікери стали на позицію «ми не зобов'язані щось за обміном пояснювати», думаю, все ж таки далі діятимуть за звичною схемою — «не ваше холопське діло знати, як ми ведемо війну і що робимо», — вважає Сурначова.

Також ми розповідали, що російська держава абсолютно точно не може виграти цю війну, тому що не хоче — бойовик «ЛНР».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023