Догори
Дати відгук

Сьогодні — День Землі. Долучайтеся до цифрового прибирання

Цього року відзначається 52-ий День Землі.

2 хв на прочитання22 Квітня 2022, 12:30
Поділитись:

Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім.

День Землі – це символ єдності, усвідомлення, що тільки об’єднаними зусиллями людство може боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами.

Його головними темами є відновлення біорізноманіття, кліматичні зміни та боротьба з відходами та забрудненням.

У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглі території, висадити хоча б одне дерево, відмовитися хоча б на один день від використання автомобіля тощо.

До дня Землі Міндовкілля запрошує українців  на всеукраїнське цифрове прибирання, організоване за підтримки Міндовкілля Всеукраїнський молодіжний рух Let's do it, Ukraine, Міжнародний молодіжний рух School Recycling World.

Цифрове сміття вміє ховатися подалі від людського ока: маловідомі програми, непотрібні електронні листи, дублікати фотографій, незмістовні відео, хмарні сховища з невикористовуваними файлами – це все стає джерелом CO2.

Кожен спам-лист викидає в атмосферу приблизно 0,3 грама CO2. Обсяг парникових газів від відправлення мільярду спам-листів дорівнює роботі 3 мільйонів автомобілів.

Щороку Інтернет та його допоміжні системи виробляють 900 мільйонів тонн СО2. Це більше, ніж річний обсяг виробництва всієї Німеччини.

Вуглецевий слід в Інтернеті та системах, що підтримують його, становить близько 3,7% загальносвітових викидів парникових газів. Цей відсоток можна порівняти з впливом світової авіаційної галузі.

Готові до серйозних змін та нових щоденних екозвичок? Беремо гаджети і до роботи. Позбудьтеся непотрібної інформації на смартфоні, ноутбуці, планшеті, електронній пошті, флешках та накопичувачах.

Робіть цифрове прибитання та реєструйте свій результат на сайті: https://digitalcleanupletsdoitukraine.netlify.app/

Публікуйте власні успіхи в соціальних мережах із хештегами #digitalcleanup #цифровеприбирання #letsdoitukraine

Відомо,  чи можна йти на цвинтар під час війни в поминальні дні. 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost