Картопляні лушпайки — багате джерело крохмалю, такого потрібного смородині. Досвідчені городники та садівники запевняють, що від крохмалю її ягоди виростають до розміру вишні.
Тому вони не викидають картопляні лушпайки, а збирають їх, сушать та зберігають до слушного моменту.
Радять лушпайки сушити на батареї або просто розкладати в один шар на підвіконні. Зберігати їх краще у тканинних мішечках.
Усю весну і літо закопуйте сухі картопляні лушпайки під кущі або заварюйте окропом, а остуджений відвар використовуйте для поливу смородини.
Також картопляні лушпайки можна використовувати як добрива при посадці капусти й огірків. Для цього їх розмочують та подрібнюють у кашку. При підготовці ямок картопляну кашу закладають на дно, присипають зверху землею, а потім висаджують розсаду.
Також ми розповідали, як отримати гарний урожай моркви.