Догори
Дати відгук

Сміттєвий полігон під Чорнобилем реконструюють. За чиї гроші?

Держава на реконструкцію полігону з небезпечними відходами грошей не дала.

1 хв на прочитання30 Листопада 2020, 16:06
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Полігон твердих побутових відходів “Лелів” у Чорнобильській зоні відчуження модернізують за приватні кошти. Про це повідомили на Facebook-сторінці Державного агентства України з управління зоною відчуження

Полігон “Лелів” почав приймати перші побутові відходи в 1996 році. Тепер щороку підприємства, які працюють у ЧЗВ, утворюють 5 тис. кубометрів сміття, з яким полігонові вже неспромога впоратися.

Екологи та інженери кажуть. що головна проблема “Леліва” - це відсутність змоги сортувати сміття. Також він потребує модернізації, щоб відповідати викликам часу. Адже за 24 роки мінилися навіть характеристики сміття, яке він приймає.

У держбюджеті на наступний рік грошей на полігон під Чорнобилем не передбачили. Тому реконструкцію будуть проводити коштом приватного підприємства  ТОВ “Консалт-Світязь”. Воно вже отримало дозвіл на проведення спеціальних робіт у ЧЗВ.

Нагадаємо, що у листопаді 2020 року полігон “Лелів” став епіцентром розгортання сміттєвого скандалу. Очевидці повідомили, що 27 числа на полігон вивантажили кілька вантажівок із львівським сміттям. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко