Морквяний торт або пиріг — це бісквіт з солодкою морквою, який просочений вершковим або іншим кремом. Багато хто думає, що морквяний торт це щось корисне, але зовсім не смачне. Це не так! Морква в пирозі ледве відчувається. Не варто боятися овочевих сполучень в солодких десертах.
Складові:
Для коржів:
Для крему:
Всю моркву натираємо на дрібній тертці. В окремій ємності збиваємо яйця з цукром і додаємо до них моркву.
Змішуємо просіяне борошно з розпушувачем, содою, сіллю, корицею і мускатним горіхом. Додаємо в суміш моркву і ретельно перемішуємо.
Форму для випікання змащуємо маслом або застилаємо пергаментним папером і переливаємо тісто. Акуратно розподіляємо суміш по формі.
Випікаємо тісто 40 хв. в розігрітій до 180 ° C духовці. Після чого дістаємо з духовки і даємо постояти 5 хв.
Готовність бісквіта можна перевірити сухою дерев’яною паличкою, можливо, час випікання потрібно буде збільшити.
Дістаємо корж з форми і даємо охолонути 1−2 години, після чого розрізаємо на дві частини. Якщо не хочете розрізати корж, можна взяти дві форми для випікання.
Змішуємо сир Маскарпоне, розм’якшене вершкове масло і ванільний цукор. Добре збиваємо все міксером.
Поступово додаємо в крем цукрову пудру і ще раз перемішуємо. За консистенцією крем повинен бути як густа сметана.
Коли коржі охололи, можна приступати до останнього етапу приготування морквяного торта. Кладемо на плоске блюдо перший корж і добре змащуємо його кремом. Зверху кладемо другий корж і змащуємо торт вершковим кремом з усіх боків. Торт можна додатково посипати подрібненими волоськими горіхами або прикрасити цедрою апельсина. Готовий торт ставимо в холодильник на ніч.