Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • Смертний вирок британським добровольцям: Путін нарешті показав свій оскал, але може захотіти «провернути фарш назад»

Смертний вирок британським добровольцям: Путін нарешті показав свій оскал, але може захотіти «провернути фарш назад»

Захід дуже стурбований і закликає РФ та підконтрольні їй сили поважати міжнародне гуманітарне право.

3 хв на прочитання10 Червня 2022, 13:01
Засідання «суду ДНР» Засідання «суду ДНР»
Поділитись:

9 червня так званий «суд ДНР» оголосив вирок щодо британців Шона Піннера та Ендрю Хілла, а також марокканця Саадуна Брагіма, які воювали на боці України. За погодженням з ФСБ та Кремлем їм призначено покарання у вигляді смертної кари. Раніше у «ДНР» заявляли, що зазначені іноземці не підлягають обміну.

«Опинившись під жорсткими санкціями через розв'язану війну, загнаний у кут диктатор Путін не знайшов нічого розумнішого і кращого, ніж брати в заручники іноземних громадян і шантажувати світ. Посил очевидний: «Пом'якшіть санкційний тиск і залиште моїм спільникам яхти, вілли та гроші, і ми збережемо життя цим заручникам».

У ХХІ столітті на очах у здивованого світу Путін нарешті зняв маску та показав свій оскал і демонструє світові терористичні методи. Путін намагається залякати. Йому самому страшно, і його спільникам страшно. І тому вони намагаються залякати інших», — прокоментували ситуацію в російському громадському проекті Gulagu.net.

Активісти наголошують, що всі ці «очільники ДНР», псевдосудді та «одягнені в одяг прокурорів маріонетки Кремля» — нелегітимні та за підтримки армії і спецслужб РФ скоюють злочини на території незалежної держави України. І за це вони будуть засуджені свого часу.

Справа мала великий резонанс в інформаційному просторі.

Сьогодні усі великі західні ЗМІ вийшли з заголовками «Захоплені британські бійці засуджені до смерті» (The Daily Telegraph), «Показний суд радянських часів: британців із Маріуполя засуджено до смерті» (The Guardian), «Донецький суд: демонстративний вердикт викликає обурення» (Financial Times), «Британія обурена тим, що двох британців підвели під розстріл: путінський кишеньковий суд засудив двох військових до смерті» (Daily Mail), «Британські військові, захоплені в Україні, будуть розстріляні» (Daily Express), «Засуджено до смерті Путіним» (Daily Mirror).

«Я категорично засуджую вирок Ейдену Асліну та Шону Піннеру, яких затримали російські проксі на сході України. Вони військовополонені. Це (те, що в «ДНР» військових визнали найманцями — ред.) помилкове судження, яке абсолютно не має законної сили. Мої думки з їхніми сім'ями. Ми продовжуємо робити все можливе, щоб допомогти їм», — сказала міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс.

У США також офіційно відреагували на смертний вирок британцям у «ДНР».

«Ми серйозно стурбовані повідомленнями про фіктивний «суд» та вироками щодо комбатів, які законно служать у Збройних силах України. Ми закликаємо Росію та підконтрольні їй сили поважати міжнародне гуманітарне право, включаючи права та захист, надані військовополоненим», — йдеться у повідомленні державного секретаря США Ентоні Блінкена.

Колишній «міністр оборони ДНР», полковник запасу ФСБ, терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) вважає ситуацію «лакмусовим папірцем».

«Якщо в Кремлі все ще плекають надію на те, що вдасться «провернути фарш назад» і повернутися до «конструктивного партнерства з дорогими західними партнерами» — то Пушилін неодмінно помилує всіх трьох (а потім — 99 до 1) їх «нишком» обміняють або просто віддадуть «у рамках демонстрації доброї волі та гуманізму», — переконаний колишній ФСБшник.

Він волів би, аби британців було розстріляно без жодного оскарження протягом 24 годин.

Тим часом Путін хоче запустити нову епідемію, щоб стати «рятівником світу» — джерело.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023