Якщо ви волієте й узимку їсти кукурудзу саме з качанами, тоді цей простий рецепт для вас.
Інгредієнти:
кукурудза — 10 шт.;
сіль на кожну банку — 1½ ст.л.;
цукор — по 1 ст.л. на кожну банку;
окріп.
Приготування.
Банки потрібні об’ємом 3 л. Їх слід добре помити і разом із кришками стерилізувати.
Кукурудзяні качани очистити від листя, волокон і добре промити. Відрізати хвостики.
Вкласти качани в банку поряд один з одним, аби більше вмістилося.
Всипати в кожну банку сіль і цукор. У каструлю покласти рушник, поставити банки та влити гарячу воду.
Стерилізувати банки з моменту закипання 30 хвилин.
Закрутити кришками банки, залишити остигати і потім відправити на зберігання до підвалу.
Так законсервована кукурудза може зберігатися протягом двох років, вона чудово підходить для салатів, овочевого рагу і просто як перекус.
Ми вже писали про кукурудзу — чому її варто приготувати і як це зробити.