Догори
Дати відгук

Смачний напій знизить тиск та захистить від онкології

А ще покращить стан здоров'я при цукровому діабеті

2 хв на прочитання01 Жовтня 2020, 06:58
Поділитись:

Один з кращих напоїв в раціоні людей — какао. Він допомагає знижувати тиск, корисний людям, що страждають на діабет, і може захищати від розвитку раку, констатують вчені.

Вживання какао пов'язано з декількома важливими перевагами для здоров'я, про це повідомляє журнал Antioxidants and Redox Signaling.

Зниження високого тиску. Здатність напою знижувати артеріальний тиск обумовлена антиоксидантними речовинами флавонолами, що підвищують рівень оксиду азоту в крові. Ця речовина змушує кровоносні судини розслаблятися і розширюватися, тим самим допомагаючи знизити підвищений кров'яний тиск. Крім флавонолів, какао також містить інші антиоксиданти, катехіни й антоціани, — вони допомагають підтримувати здорову діяльність серцево-судинної системи.

Завдяки вищезгаданим властивостям напій корисний не тільки для активної роботи серця. Він також покращує когнітивні функції, підтримує виробництво нейронів і функцію мозку, що одержує повноцінне харчування з кров'ю за рахунок гарної форми судин.

Захист від раку. За даними журналу Antioxidants and Redox Signaling у людей, які періодично п'ють какао, розвивається менше ракових захворювань, ніж у тих, хто його не вживає. Цю особливість вчені пояснюють дією антиоксидантів з напою — епікатехіну та кверцетину. Дослідження в пробірках показали, що вони здатні пригнічувати ріст злоякісних клітин, викликати загибель ракових клітин та запобігання їх поширенню по організму. Своєю чергою, випробування на тваринах з використанням екстрактів какао підтвердили його здатність зменшувати ріст ракових пухлин молочної та підшлункової залози, простати, печінки та товстої кишки.

Допомога при цукровому діабеті. Вчені відзначають користь какао для людей, які хворіють на діабет 2 типу. Флавоноли, присутні в напої, покращують чутливість до інсуліну в периферичних тканинах, допомагають запобігти пошкодження тканин, пов'язані із захворюванням. Також дослідники вважають, що споживання какао, може не тільки покращувати окремі аспекти роботи організму діабетиків, а й забезпечувати здоровим людям захист від розвитку діабету 2 типу.

Нагадаємо, одна дешева трава здатна вилікувати гастрит та виразку шлунку. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поєднання мускарі та тюльпанів: квіти, що вдало створюють яскраву весняну композицію (ФОТО)
1 хв на прочитання6 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 19 квітня
Проведіть час у самотності: гороскоп на п'ятницю, 19 квітня
2 хв на прочитанняВчора
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитанняВчора
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитанняВчора