- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Смачніше, ніж пиріжки: пухкі міні піци до сніданку
Спробуємо приготувати сучаснішу міні піцу. Це буде не професійний витвір, але теж вартий уваги.
Інгредієнти для міні піци:
- вода – 100 мл;
- сир – 100 г;
- молоко – 150 мл;
- кетчуп – ч. л.;
- сіль – ½ ч. л.;
- олія – 4 ст. л.;
- цукор – ст. л.;
- зелений перець – ½ шт.;
- дріжджі – ч. л.;
- червоний перець – ½ шт.;
- борошно – 350 г;
- жовтий перець – ½ шт.;
- цибуля ріпчаста – шт.;
- помідор – шт.
Приготування міні піци:
Змішуємо теплу воду та гаряче молоко, висипаємо в рідину цукор та сіль. Додаємо до молочної рідини дріжджі, очікуємо реакції продукту.
Після вступу дріжджів у реакцію з теплим молоком, просіюємо в рідину борошно. Замішуємо липке тісто, додаємо пару ложок олії. Після замісу тісто має стати більш еластичним та не липким.
Тісто залишаємо у теплому місці під рушником на 40 хвилин. Поки що нарізаємо жовтий, червоний, зелений перець та помідор на шматочки середнього розміру. Ріжемо цибулину на півкільця, викладаємо в одну миску з помідором та перцями, посипаємо улюбленими спеціями та сіллю.
В овочеву суміш виливаємо олію, змішуємо. З тіста робимо 8 однакових колобки, викладаємо їх на деко, застелений пергаментом.
Настоюємо під целофаном колобки 10 хвилин, після чого розминаємо всю середину до країв тіста. Створюємо коржики і змащуємо кетчупом. На шар із кетчупу переміщуємо овочеву суміш.
Випікаємо міні піци на 200 градусах приблизно 20 хвилин. У цей час подрібнюємо сир на дрібній тертці, після приготування формуємо на піцах сирні шапочки.
Готуємо піци додатково 10 хвилин у духовці, не зменшуючи температури. У результаті виходять смачні овочеві міні піци. Цю страву можна взяти з собою на обід, а також використовувати як закуску.