Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Службовців теруправління водних ресурсів на Прикарпатті викрито на отриманні хабара в розмірі 150 тис. грн

Службовців теруправління водних ресурсів на Прикарпатті викрито на отриманні хабара в розмірі 150 тис. грн

За хабар обіцяли фізичній особі вирішити питання про надання спецтехніки

1 хв на прочитання24 Жовтня 2023, 13:33
Поділитись:

Правоохоронці повідомили про підозру начальнику і механіку теруправління Івано-Франківської області, які вимагали та отримали 150 тис. грн неправомірної вигоди за право користування спецтехнікою, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури на одержанні неправомірної вигоди викрито та повідомлено про підозру начальнику та механіку відділу водогосподарської організації (ч. 3 ст. 368 КК України)", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в телеграм-каналі у вівторок.

Слідство встановило, що підозрювані за хабар обіцяли фізичній особі вирішити питання про надання спецтехніки, що перебуває на балансі Державного агентства водних ресурсів України, а саме бульдозера та екскаватора, щоб виконувати роботи на території приватної ділянки.

"Вони уклали фіктивний договір та повідомили орендарю, що оплату за послугу той здійснюватиме частково на рахунок теруправління, а решту - готівкою на руки", - зазначають у повідомленні.

Правоохоронці затримали службовців після отримання останньої частини хабара в розмірі 70 тис грн.

Наразі їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області, оперативний супровід - Управління СБУ області.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.