Без шкоди для здоров'я скільки млинців можна з'їсти на Масляну
Людям з хворою підшлунковою краще про млинці забути, а здоровим слідкувати за кількістю та начинкою
На дворі Масляна, або як її називають масляний тиждень, більшість українських господинь за традицією роблять млинці чи налисники. А скільки взагалі можна з'їсти млинців за раз, як їх зробити дієтичнішими, та й взагалі, млинці – це корисно? Про це розповіла дієтолог Яна Легеза. Повідомляє "Сегодня".
"Почнемо з того, що млинці – це не корисно і вони протипоказані людям із захворюваннями підшлункової залози й кишківника. До одужання їсти млинці не можна. Млинці – це поєднання білка зі швидкими вуглеводами й не є дуже корисно в принципі. Якщо вас турбує зайва вага, то раз на місяць можна", – говорить Яна Легеза.
Якщо один млинець людина з'їсть на свято, то нічого страшного не станеться. Це стосується людей, у яких є певні обмеження. А от люди які не на дієті, за харчуванням не стежать і особливих проблем зі здоров'ям не мають, то 4-5 млинців чи налисників за добу з'їсти можна.
"Якщо ми говоримо про дієтологію, то декілька млинців, не більше. Треба кидати менше цукру у тісто. Кому цукор не можна, можна замінити стевією. Робити їх на безглютеновому борошні. Це може бути кукурудзяне, гречане, рисове, амарантове. Плюс додавати крохмаль. Млинці будуть менш калорійними, більш дієтичними. Не потрібно їсти їх з варенням, джемом, згущеним молоком, щоб не пересолодити. Беріть крем-сир або лосось. Приготуйте овочеві начинки. Або із запеченим попередньо яблуком з медом і корицею. Отакі млинці будуть більш-менш корисними" - порадила лікар.
Нагадаємо, як захиститися від інфаркту без таблеток, з'ясували вчені.