Догори
Дати відгук

“Доступні ліки”: скільки ліків, які саме і за якими напрямами можна отримати

Якщо е-рецепт виписали у Львові, то лікарські засоби можна отримати у Києві.

2 хв на прочитання18 Грудня 2021, 18:00
Фото:
Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Фото: Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області
Поділитись:

Щоб отримати ліки від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, діабету ІІ типу, нецукрового діабету, при розладах психіки та поведінки, епілепсіїї - потрібно мати електронний рецепт. А з ним - шукати аптеку з наліпкою “Доступні ліки”. Про це повідомляє  Національна служба  здоров’я України.  

Ліки за е-рецептом можна отримати у будь-якій аптеці, яка має договір з НСЗУ. Без прив'язки до місцевості, де цей рецепт був виданий, чи місця проживання пацієнта. Наприклад, якщо е-рецепт виписали у Львові, то лікарські засоби можна отримати у Києві.

З 1 жовтня “Доступних ліків” стало більше, і тепер до програми реімбурсації включено 354 лікарські засоби. З них:

  •  198 - серцево-судинні хвороби;
  •  51 - діабет ІІ типу;
  •  27 - профілактика інсультів та інфарктів;
  •  16 - бронхіальна астма;
  • 30 - розлади психіки та поведінки;
  •  27 - епілепсія;
  •  5 - нецукровий діабет.

Які саме препарати включені до програми 

Перелік ліків, що включені до Реєстру лікарських засобів можна переглянути на сайті НСЗУ у розділі “Доступні ліки” https://nszu.gov.ua/ogoloshennya-pro.../dostupni-liky.

Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації станом на 5 серпня 2021 року (включено ліки від серцево-судинних хвороб, діабету ІІ типу, бронхіальної астми, профілактики інфарктів та інсультів) https://bit.ly/3og1sQ0

 Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації станом на 1 жовтня 2021 (ліки від епілепсії, нецукрового діабету, розладів психіки та поведінки)  https://bit.ly/3wElrLT.

До слова, «Омікроном» і «Дельтою» можна інфікуватися одночасно: кому загрожує перехресне зараження.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.