Догори
Дати відгук

Скільки грошей отримають медики в мобільних бригадах за вакцинацію українців

З квітня стартує нова Програма медичних гарантій, якою передбачено 35 пакетів послуг, в тому числі й пакет щодо проведення вакцинації проти COVID-19.

1 хв на прочитання18 Лютого 2021, 17:12
Скільки грошей отримають медики в мобільних бригадах за вакцинацію Скільки грошей отримають медики в мобільних бригадах за вакцинацію
Поділитись:

У Національній службі здоров’я (НСЗУ) повідомили, скільки коштів отримуватимуть мобільні бригади медиків за проведення щеплень громадян проти коронавірусу в рамках Програми медичних гарантій. Про це розповів на брифінгу очільник НСЗУ Андрій Віленськийна.

«З квітня 2021 року стартує Програма медичних гарантій - 2021, в ній передбачено 35 пакетів послуг, в тому числі та пакет послуг для проведення вакцинації від COVID-19», - сказав він.

Віленський зазначив, що НСЗУ буде залучена до процесу вакцинації. Зокрема, Нацслужба здоров’я буде перевіряти відповідність вимогам та укладати договори із чітко визначеними медзакладами, спроможними здійснювати вакцинацію. Також НСЗУ буде сплачувати закладам кошти за надані послуги протягом усього періоду, доки триватиме вакцинація.

«У перший місяць ці заклади, які матимуть договори з НСЗУ, отримуватимуть 8 тис. грн за кожну мобільну бригаду для того, щоб забезпечити готовність до проведення вакцинації, зокрема закупівлю необхідних видаткових матеріалів та засобів індивідуального захисту. Далі оплата відбуватиметься за результатами роботи. Тобто за фактичну кількість провакцинованих осіб: 25 грн за першу дозу введеної вакцини й 60 грн за другу», - повідомив Віленський.

За його словами, мобільна бригада має складатись щонайменше з одного лікаря та двох медсестер чи медичних братів, додатково рекомендується залучати особу, яка буде вносити дані в ЕСОЗ (Електронна система охорони здоров'я) та водія за потреби.

Тим часом на Одещині будуть судити педофіла-директора дитбудинку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.