Догори
Дати відгук

«Скелети в шафі»: як уникати захаращення гардеробної

Причин захаращення — безліч, натомість способів дати цьому лад небагато.

2 хв на прочитання15 Жовтня 2023, 23:02
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Що відбувається в шафах і гардеробних — чому там заводяться «скелети» (неконтрольований безлад, який починає жити своїм життям)? Причин захаращення — безліч, але Телеграм-канал «Життя в порядку» описав найпопулярніші.

Отже, що призводить до появи «скелетів у шафах» і чого варто уникати?

Робити незрозуміло високі та глибокі полиці. На таких полицях утримати порядок дуже складно. Виймаєш річ посередині — стос нахилився, розвалився, а прибирати часу немає. За кілька тижнів замість чарок одна велика купа, в якій вже нічого не знайти.

Складати речі за критерієм «колір». Наприклад, уся велика стопка чорних речей, а вам потрібно знайти ту саму футболочку з 3/4 рукавом і вишивкою на грудях. Виймаєте весь стос, розбираєте та шукаєте. Ну або навпомацки пробуєте матеріал і намагаєтеся вгадати, розваливши всю полицю.

Створювати стихійні звалища у кутку шафи/гардеробної. Не змогли визначитися з місцем для якоїсь речі і тимчасово її поклали в цей куточок. Дуже швидко цій речі стає нудно, і до неї підтягується інша не менш непотрібна річ. За кілька тижнів там з'являється купа.

Складати в органайзери для одягу дуже багато речей. Не заповнюйте їх більш ніж 80 %. Інакше речі будуть випадати, почнуть м'ятися, ви почнете класти речі, які не помістилися, зверху на органайзер… загалом про порядок можна буде забути.

Вішати на вішалки більше 1 речі. Таким чином губляться штани та спідниці, які висять під блузкою, светром, футболкою.

Не виділяти місце зберігання для домашнього одягу та ношених речей. Тоді вони починають валятися по кутках шаф, купою лежати на полицях або взагалі висіти на спинках стільців у кімнаті. Подумайте про місця зберігання таких речей. Наприклад, можна поставити вішалку для підлоги, прикріпити гачки на дверцята шафи зсередини, зробити додаткові полиці за допомогою підвісних органайзерів для високих полиць або купити красивий закритий кошик, який прикрасить інтер'єр.

Також ми розповідали, чому порядку вистачає лише на кілька днів і як це можна змінити: кілька простих способів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.