Догори
Дати відгук

Скандал: волонтерські бронежилети знайшли у продажу мегамаркету

Від активістів до СБУ надійшло звернення з проханням перевірити вищезазначені бронежилети.

3 хв на прочитання18 Травня 2022, 10:15
Поділитись:

Бронежилети, які одне з львівських підприємств виробляє і відправляє захисникам безкоштовно, продають у відомій торговельній мережі. Про це голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький написав у Фейсбуці.

"Сьогодні стало відомо, що продукцію, яку ЛОК - Львівський Оборонний Кластер відправляє захисникам безкоштовно, продають в одній із торговельних мереж. Ця інформація шокувала мене. Поки одні витрачають час, гроші, зусилля, щоб допомогти нашим оборонцям, інші – вирішили підзаробити. В умовах воєнного стану такі дії «постачальників» слід жорстко присікати", - написав очільник ОВА.

Він закликав правоохоронні та контролюючі органи швидко з‘ясувати всі обставини та причетних і дати належну правову оцінку цій ситуації.

Козицький зазначив, що у співпраці з Львівським Оборонним Кластером Львівська ОДА передала нашим воїнам, прикордонникам та поліції на передову не одну сотню бронежилетів класу 4. Кластер виготовляє їх на совість і завдяки пожертвам небайдужих безкоштовно передає тим, хто на передовій стоїть надійним щитом для нас.

  Львівський оборонний кластер  наголосив , що під час війни будь-яка торгівля гуманітарною допомогою, особливо призначеною для захисту наших військових, є не просто шахрайством, а державною зрадою. Колектив ЛОК закликав генерального прокурора Ірину Венедіктову, голову Служби безпеки України Івана Баканова провести розслідування та покарати винних.

«Надали компетентним органам дані щодо всіх контрагентів, провели звірку відвантажень, записів камер та обліку транспортних засобів і відповідальних осіб, які приїздили для отримання нашої продукції», - зазначили в ЛОК.

Торговельна мережа "Епіцентр", яка фігурує у цій ситуації, відреагувала на неї, повідомивши у Фейсбуці, що є добросовісним набувачем товару і надає до СБУ всі документи, отримані від компанії "Група Венето", яка і є постачальником цього товару.

"Наразі в соцмережах шириться інформація щодо бронежелетів, що продаються в наших торговельних центрах. Бронежилети ТЕМ1, ТЕМ2 поставлені в мережу торговельних центрів "Епіцентр К" компанією "Група Венето". Компанія "Група Венето" надала всі необхідні документи на товар: товарні накладні, сертифікати випробувань та якості. Відповідно, ТОВ "Епіцентр К" правомірно закупив сертифікований товар з усіма підтверджуючими документами", - переконують в компанії.

Зазначається, що від активістів до СБУ надійшло звернення з проханням перевірити вищезазначені бронежилети, які «здались їм схожими на ті, що були в гуманітарній допомозі для ЗСУ". У зв'язку з цим було вилучено з продажу бронежилети ТЕМ1 з декількох торговельних центрів, повідомили в мережі "Епіцентр".

До слова, «здача в полон» чи «евакуація для подальшого обміну»: що відбувається з захисниками «Азовсталі» (ФОТО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023