Скандал у Польщі: вчитель встановив камеру у шкільному туалеті

2 хв на прочитання4 години тому
Вчитель встановив камеру у шкільному туалеті. Фото ілюстративне

Чоловікові загрожує серйозне покарання за порушення приватності студентів.

Скандальний інцидент у комплексі загальноосвітніх шкіл «Механік» у польському місті Тарновські Гури продовжує хвилювати громадськість. 37-річний вчитель, який працював у цій школі, встановив приховану камеру у чоловічому туалеті.

За словами слідства, вчитель діяв свідомо та встановив камеру з метою отримання записів, на яких були зображені студенти у компрометуючих ситуаціях. Інцидент було виявлено після того, як один із студентів помітив камеру і повідомив про це адміністрацію школи. Вчителя затримали, і він зізнався у встановленні пристрою.

Чоловікові загрожує серйозне покарання за порушення приватності студентів. Відповідно до польського законодавства, за такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 місяців до 5 років. Обвинувальний акт уже скеровано до суду, де найближчим часом розпочнеться розгляд справи.

 

Адміністрація школи та місцева громада висловили обурення та шок щодо поведінки вчителя. Представники навчального закладу запевняють, що такі дії не тільки порушують етичні норми, але й суперечать освітній місії школи, яка має гарантувати безпеку учнів. У школі посилено заходи безпеки, а також проводяться консультації для підтримки учнів, які могли постраждати від цього інциденту.

Експерти відзначають, що подібні ситуації можуть мати серйозні психологічні наслідки для учнів. Порушення особистого простору може спричинити тривожність, почуття вразливості та навіть вплинути на їхню довіру до освітніх закладів. Батькам постраждалих студентів рекомендовано звернутися за психологічною допомогою для підтримки своїх дітей.

Громадськість у Польщі вимагає суворого покарання для вчителя, який зловживав своїм становищем і порушив приватність студентів. Справедливе покарання та засудження таких дій є важливими не лише для постраждалих, але й для попередження подібних інцидентів у майбутньому.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: