Догори
Дати відгук

Сім звичок, які прискорюють старіння шкіри обличчя

Сон у неправильній позі, використання коктейльних трубочок та інші несподівані звички мають значення.

4 хв на прочитання20 Квітня 2022, 07:46
Поділитись:

Шкіра — найбільший орган нашого організму, який потребує особливої ​​турботи. Телеграм-канал Doctor A розповідає про звички, які грають проти молодості.

1) Нестача сну. Це може призвести до появи синців під очима. Крім цього, науковці з медичного центру Hospitals Case з'ясували, що люди, які погано сплять, швидше старіють. У дослідженні взяли участь 60 жінок віком від 30 до 49 років. Провівши численні тести, фахівці з’ясували, що кількість сну безпосередньо впливає на захисні функції шкіри та її зовнішній вигляд. У тих учасниць, які не отримували повноцінного сну, спостерігалися ознаки передчасного старіння шкіри — зморшки, нерівномірна пігментація, зниження еластичності. Крім того, здатність їхньої шкіри до самовідновлення після перебування на сонці виявилася зниженою.

2) Сон на боці чи животі. Згідно з дослідженням американського пластичного хірурга Хезел Ансон, за ніч ми змінюємо своє положення близько 20 разів. При цьому в 65 % випадків люди вважають за краще спати на боці. Ансон упевнена: так ми прискорюємо процес старіння ніжної шкіри обличчя та шиї. Через тривалий зіткнення з подушкою вона стискається і не відпочиває. Для збереження молодості шкіри косметологи рекомендують спати не на животі чи боці, а на спині. У такому положенні подушка не буде деформувати обличчя. Ще один варіант — купити атласні наволочки. Їхня тканина добре ковзає і не розтягує шкіру.

3) Використання коктейльних трубочок. Пластикові «соломинки» не тільки завдають шкоди довкіллю, а й сприяють утворенню передчасних зморшок навколо рота. Поки ми п’ємо напої через трубочку, наші губи перебувають у постійній напрузі і неприродно стискаються. Цей м’язовий рух, що повторюється, неминуче веде до руйнування волокон колагену. В результаті на губах утворюється дрібна сітка мімічних зморшок. З тієї ж причини не рекомендується користуватися жувальною гумкою: це вимагає великої м’язової активності у щоках.

4) Куріння. По-перше, через постійну звичку складати губи трубочкою на шкірі утворюються такі ж дрібні вертикальні зморшки, як і при використанні трубочок. По-друге, губи першими отримують дозу нікотину та токсичних смол. Це викликає звуження кровоносних судин та обмежує кровообіг. У результаті шкіра не отримує потрібної кількості кисню та поживних речовин. Наприклад, вітаміну А. Дослідники з Огайо, проаналізувавши стан шкіри шкіри 79 79 старше. Вчені відзначили у них мішки під очима, більш виражені носогубні складки та зморшки на губах.

5) Відмова від сонцезахисних окулярів. Сонцезахисні окуляри — один із найефективніших засобів для захисту зору та шкіри навколо очей. Без них у сонячну погоду доводиться постійно мружитися. В результаті шкіра постійно перебуває в «зім’ятому» стані, а в куточках очей з’являються «гусячі лапки». Крім того, скельця окулярів блокують шкідливий ультрафіолет, який негативно впливає на ніжну та вразливу шкіру навколо очей. Що більші окуляри, то краще. «Правильна» модель повинна щільно прилягати до надбрів'я і мати потужний УФ-фільтр із рівнем захисту не менше 400 нм.

6) Сон із макіяжем. Коли ми спимо, у шкірі відбуваються відновлювальні та омолоджуювальні процеси. А косметика та накопичений за день бруд забивають пори, сприяють руйнуванню колагену в шкірі та уповільнюють її регенерацію. Також не варто нехтувати кремами та сироватками для зони навколо очей. Найкращі ті, у складі яких вітаміни C та B3.

7) Надлишок цукру в раціоні. Зловживання рафінованим цукром шкодить здоров’ю загалом та шкірі окремо. Під час його перетравлення в організмі відбувається процес глікування, через який розпадаються волокна колагену та еластану. Ці речовини допомагають шкірі протистояти законам гравітації. Водночас солодощі знижують її здатність до самооновлення. В результаті шкіра стає більш сухою, тьмяною, в’ялою та вразливою до сонячного світла. Намагайтеся скоротити кількість солодкого в раціоні і частіше вживати білкові продукти.

Також ми розповідали про сім звичок, які сприяють старінню.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото з відкритих джерел
Дофаміновий гардероб: як підняти настрій за допомогою одягу
5 хв на прочитаннягодина тому
Знижує цукор у крові Холестерин Корисний фрукт
Цей фрукт знижує цукор у крові та "розщеплює" холестерин: можна їсти майже всім
1 хв на прочитання2 години тому
Фото з відкритих джерел
Злість під час бігу: чому спорт може мати негативний психологічний ефект
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: Телеграм-канал «Стоматологія по-простому»
Зуб видалили, а все одно болить: стоматологи розповідають, що відбувається і що при цьому слід робити
2 хв на прочитання4 години тому
Пандемія на підході: ВООЗ бʼє на сполох через поширення пташиного грипу H5N1
1 хв на прочитання5 годин тому
Напилася води і померла: у Великій Британії розслідують смерть жінки, якій призначили препарат, що викликає спрагу
2 хв на прочитання5 годин тому
Достатньо повідомити рацс: у Німеччині спростили процедуру зміни статі в документах
1 хв на прочитання12 годин тому
Лікар назвав популярні напої, які підвищують тиск
1 хв на прочитання13 годин тому