Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Ліс
  • Схвалено законопроєкт про перетворення Зони відчуження на територію безпечного відродження та розвитку

Схвалено законопроєкт про перетворення Зони відчуження на територію безпечного відродження та розвитку

Зона відчуження має стати українським туристичним магнітом для відвідувачів з усього світу

1 хв на прочитання03 Листопада 2023, 16:38
Перетворити Зону відчуження на територію безпечного відродження та розвитку Перетворити Зону відчуження на територію безпечного відродження та розвитку
Поділитись:

 Кабінет Міністрів України схвалив законопроєкт, який вносить зміни до низки законів України щодо регулювання питань функціонування територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Документ закладає підґрунтя для того, щоб Зона відчуження стала:

  • Українським туристичним магнітом для відвідувачів з усього світу. 

За словами Міністра Руслана Стрільця, лише за 5 “довоєнних” років Чорнобильську зону відвідало понад 250 тисячі туристів. Після Перемоги туристичний інтерес до України зростатиме, а з ним і кількість охочих побачити ці місця. 

  •  Територією розвитку промислового потенціалу та залучення інвестицій.  Наприклад, для будівництва об’єктів альтернативної енергетики чи високотехнологічних виробництв. Для цього документ запроваджує прозорі правила здійснення у Зоні відчуження господарської діяльності.
  • Територією наукових відкриттів та збереження унікальних екосистем. Законопроєкт пропонує механізми фінансування заходів для розвитку Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника, його протипожежного захисту та проведення наукових досліджень.

“Десятки тисяч гектарів Зони відчуження можуть стати територією інновацій та екологічного лідерстваМи маємо створити нову історію Чорнобильської зони відчуження. Територія пам’яті про страшні події 1986-го року символізуватиме відродження”, – прокоментував Міністр Руслан Стрілець. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.