Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • Штурмувати Бахмут безглуздо, а головна точка зараз Вугледар: експерти розповідають про військові перспективи росіян

Штурмувати Бахмут безглуздо, а головна точка зараз Вугледар: експерти розповідають про військові перспективи росіян

Настає критичний момент зимової кампанії — судячи з усього, Путін поставив завдання до весни «звільнити» Донеччину.

3 хв на прочитання01 Лютого 2023, 00:27
Скрін Scribble Maps Скрін Scribble Maps
Поділитись:

Усі штурми росіянами Бахмута просто безглузді. Це заявив головний редактор сайту «Кримінальні новини Ізраїлю» Сергій Ауслендер.

«Лінійна тактика (привіт великому Герасимову) лише призводить до повільного прогризання оборони за ціною жахливих втрат. За 11 місяців росіяни просунулися на цій ділянці приблизно на 50 км, просто не вкладається в голову. Навіть якщо продавлять та змусять українців відійти — просто впруться у нову лінію оборони і все — починай спочатку», — говорить експерт.

Міжнародний терорист, колишній полковник ФСБ, перший «міністр оборони ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков) також констатує, що чергова спроба (їх було за 11 місяців уже кілька десятків) лобовими ударами протаранити довгострокову оборону ЗСУ на Донецькому фронті вилилася лише у місцеві тактичні успіхи за дуже серйозних втрат. Терорист говорить, що єдиний успіх «Вагнера» у битві за Бахмут — те, що ЗСУ змушені витрачати тактичні резерви та боєприпаси на відбиття атак в інших районах.

Якщо стежити за перебігом бойових дій зараз, то головна точка — не Бахмут, а Вугледар, упевнений Сергій Ауслендер.

«Там Орда атакує найзапекліше», — говорить він.

Експерт пояснює, що росіяни так прагнуть захопити Вугледар, бо це дало би їм змогу відсунути українську артилерію від Волновахи — найважливіший вузол постачання та може дати вихід на Курахове, аби нависнути над правим флангом оборони ЗСУ у Донецькій області.

«Фюрер, мабуть, поставив завдання — «звільнити» до весни Донецьку область і не дати українцям просунутися на Луганщину. Втім, поки що успіхи у них більш ніж скромні. Штурм Вугледара відбито, хоча Пушилін вже «увірвався» до нього. Ну так він і Мар'їнку вже «взяв» разів 10 поспіль.

Вугледар чудово укріплений — селище стоїть серед чистих полів — непомітно підібратися не виходить. Артилерія розстрілює наступаючих на підходах», — пояснює Ауслендер.

Гіркін також визнає, що бравурні заяви про прорив безпосередньо в Вугледар очікувано виявилися брехнею («очікувано тому, що про це найгучніше за всіх кричав Дениска Пушилін — а він фахівець саме і лише з брехні, крадіжки та шахрайства»). Терорист розповідає, що не вдалося взяти «наскоком» селище, яке «давно перетвореним на єдину фортецю, що становить компактний мікрорайон висотних будинків серед суцільних рівних полів». Колишній ФСБшник пояснює, що тепер російські війська, які намагаються штурмувати Вугледар, перебувають у вкрай невигідному становищі порівняно з частинами ЗСУ, що обороняються, «укриті в бетонних підвалах і мають можливість коригування артилерійського вогню на значну відстань навіть без застосування технічних засобів».

«Стежимо. Настає критичний момент зимової кампанії — Орда намагається перехопити ініціативу», — вважає Сергій Ауслендер.

Нагадаємо, «вагнерівці» намагаються оточити Бахмут, ключовим пунктом є селище Часів Яр – міжнародний терорист Гіркін (Стрєлков).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023