Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Штамбовий бузок має надзвичайний потенціал для створення прекрасних садових композицій (ФОТО)

Штамбовий бузок має надзвичайний потенціал для створення прекрасних садових композицій (ФОТО)

Це деревце непримхливе, витривале, і за ним простіше доглядати, ніж за звичайним кущем.

1 хв на прочитання30 Січня 2024, 00:36
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город» Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Поділитись:

Штамбовий бузок вражає своєю неповторною красою та витонченим ароматом. Завдяки своїй унікальній формі ця рослина завжди привертає увагу садівників і прихильників ландшафтного дизайну. Від широкої різноманітності бузкових сортів до вишуканого декору — штамбовий бузок має надзвичайний потенціал для створення прекрасних садових композицій. Про це розповідає Телеграм-канал «Дача. Сад та город».

Штамбовий бузок — це компактне насадження, що виростає у висоту не вище 2,5 м.

Це зовні дуже приваблива рослина: прямий стовбур сіро-коричневого кольору, на ньому пишна куляста крона, яка складається з темно-зеленого листя. Бузок цвіте великими декоративними суцвіттями, забарвлення яких залежить від особливостей сорту. Можуть бути блакитні, рожеві, білі та бордові суцвіття.

Фото 1/5

Деревце непримхливе, витривале. Проте погано ростиме в кислому і занадто вологому середовищі, тому в місці неглибокого залягання ґрунтових вод його не висаджують.

Чому зручне вирощування бузку на штамбі — за ним простіше доглядати, ніж за звичайним кущем. Він більш компактний. До того ж у штамбового бузку не з'являтимуться зайві пагони, які потребують регулярного видалення. Це також полегшує догляд. На нього можна прищеплювати інші види бузку, і це дасть можливість деревцю цвісти довго і найяскравішими суцвіттями.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.