Шмигаль: робимо все, щоб узимку українці мали вдома світло і тепло

1 хв на прочитання11 годин тому
ФОТО: Денис Шмигаль, прем'єр-міністр України

Прем'єр заявив, що працюють усі 9 енергоблоків українських АЕС, покриваючи основні потреби в генерації.

В Україні розпочинається опалювальний сезон. По всій країні до тепла підключають об’єкти соціальної інфраструктури. Насамперед лікарні, школи, дитсадки. Україна цьогоріч буде зі світлом і теплом, пообіцяв голова Уряду Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів.

За його словами, конкретні дати подачі тепла визначаються погодними умовами, відповідно до яких влада громад ухвалює свої рішення.

Прем'єр додав, що працюють усі 9 енергоблоків українських АЕС, покриваючи основні потреби в генерації. До того ж, Україна отримує нове генераційне обладнання.

"Банки, своєю чергою, кредитують бізнес у межах урядових енергетичних програм. Схвалено заявок на 7,9 млрд грн, фактично видано понад 2 млрд грн кредитних коштів. Для населення схвалено кредитних коштів на понад 204 млн грн. Робимо все, щоб узимку всі українці мали вдома світло і тепло, а підприємства працювали безперебійно", - пообіцяв голова уряду.

За дании КДА, тільки у Києві на початок тижня з теплом вже 566 установ, в тому числі 172 школи, 216 дитячих садочків та 120 лікувальних закладів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: