Догори
Дати відгук

Шість незвичайних ознак, що говорять про проблеми із серцем та судинами

Хоча на перший погляд вони не мають нічого спільного ні з серцем, ні з судинами.

2 хв на прочитання15 Вересня 2022, 00:31
Поділитись:

Існує кілька незвичайних симптомів, які можуть свідчити про наявність проблем серцево-судинної системи. На перший погляд, вони не мають нічого спільного з серцем і судинами, проте це не зовсім так, розповідає «Івона».

Раптові проблеми із зором

Якщо в людини двоїться в очах, помутніла чіткість зору або зник зір на одному чи обох очах — потрібно негайно викликати швидку. Кожна з цих ознак може означати інсульт.

Розлад шлунку

Тиск у животі, не пов'язаний із рясною їжею, може вказувати на серцевий напад. Тим більше, якщо при цьому людина відчуває втому чи задишку. Також варто звернутися до лікаря, якщо з'явився сильний дискомфорт у шлунку чи нудота.

Опухлі ноги

Набряклість ніг, що супроводжується важким диханням або болем у грудях, може означати тромбоз глибоких вен. Це може призвести до небезпечної для життя закупорки артерій, тому візит до лікаря необхідний.

Знебарвлені повіки

Якщо повіки стали жовтіти або на них проступили жовті плями, це може говорити, що холестерин переступив межу норми. Необхідно здати аналізи та проконсультуватися з лікарем, аби розробити заходи щодо запобігання серцевому нападу.

Запалені червоні ясна

Це може здатися несподіваним, але бактерії, що викликають запалення ротової порожнини, здатні вибірково вражати серцеві клапани, потрапивши в кров. Статистика однозначно стверджує: регулярні візити до стоматолога справді знижують ризик інфарктів.

Сині пальці

Якщо подушечки пальців рук чи ніг (або зап’ястя та стопи цілком), руки, мочки вух, губи чи щоки мають синюватий відтінок, варто звернутися до лікаря. Можлива причина — нестача кисню у крові, що, своєю чергою, може означати як серцеву недостатність, так і залізодефіцитну анемію.

Також ми розповідали, що протягом тижня після діагностованого грипу ризик отримати серцевий напад збільшується у шість разів — лікарі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.