Щоб їжа ніколи не прилипала до сковороди: корисний лайфхак
Навіть сковороди з антипригарним покриттям підносять сюрпризи, але захиститися від них можна простим способом
Якщо під час смаження їжа прилипає до сковороди, багато хто починає замислюватися про придбання нового посуду. Але вся справа в правильному його використанні.
Перед початком готування його потрібно як слід прожарити. Це допоможе захистити антипригарне покриття сковорідки і продовжить термін служби.
Насамперед видаліть будь-які залишки жиру м'яким мийним засобом без абразивних частинок. Промийте її м'яким боком губки для миття посуду.
Далі розігрійте сковорідку і покладіть у неї кілька столових ложок солі. Намагайтеся рівномірно розподілити її, щоб вона повністю покривала поверхню.
Сіль періодично помішуйте, а рівень вогню знижуйте. Процедуру потрібно виконувати доти, доки сіль набуде жовтуватого відтінку. На це піде близько 10 хвилин.
Після прожарювання протріть сковорідку зсередини, зокрема бічні ділянки, змастіть її невеликою кількістю олії та натріть її паперовим рушником.
Знову поставте посуд на вогонь приблизно на 3 хвилини. Після цього ваша сковорода завжди буде справно служити і ніколи не засмутить пригорілою до дна стравою.