Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Щоб позбутися носогубних складок і мімічних зморшок ефективно й надовго, слід звернутися до… стоматолога

Щоб позбутися носогубних складок і мімічних зморшок ефективно й надовго, слід звернутися до… стоматолога

Здорові зуби — це ще й потужний anti-age.

1 хв на прочитання21 Липня 2022, 01:34
Поділитись:

Відсутність зубів погана не лише з погляду стоматолога. Про те, що втрачені зуби потрібно терміново відновити, скажуть вам хором і гастроентеролог та косметолог. Про це розповідає «Стоматологія по-простому».

Передні зуби відповідають за усмішку та підтримку положення губ. Ікла формують овал обличчя, змушують працювати певні м'язи скронево-нижньощелепного суглоба та підтримують вигин щелепи.

Жувальні зуби, крім того, що приймають на себе більшу частину навантаження з пережовування їжі та забезпечують початок травного процесу, також підтримують щоки та формують овал обличчя.

Відсутність зубів позначається на обличчі: з'являються зморшки, губи та щоки западають, саме обличчя стає змарнілим, віковим. Це відбувається через те, що відразу після видалення зуба щелепа деформується. Через відсутність кореня зуба поступово зупиняються обмінні процеси у кістковій тканині, капіляри скорочуються, а кісткові перегородки розсмоктуються. У кістці та ясні утворюється западинка, куди починають зсовуватися сусідні зуби. Через зміну положення зубів частина м'язів натягується, а інша частина — послаблюється. З'являються нові зморшки, посилюються старі, щоки провалюються. За відсутності передніх зубів губи починають западати всередину, і в носогубній ділянці з'являються зморшки.

Коротше кажучи, здорові зуби — це ще й потужний anti-age.

Тому, щоб потім не колоти ботокс, доглядайте за зубами.

Тим часом стоматолог розповідає, чи варто чистити зуби пастою з фтором.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.