Щоб зберегти печінку здоровою, важливо правильно, збалансовано харчуватися. Деякі спеції підтримують унікальну функцію печінки, що полягає у самоочищенні.
Коріандр.За даними Journal of Pharmacy and Bioalied Sciences, екстракт коріандру містить велику кількість антиоксидантних сполук, які захищають печінку від шкідливої дії чотирихлористого вуглецю, звичайного промислового хімікату та відомого канцерогену.
Кмин. Ця гостра і злегка гіркувата спеція допомагає травній системі, покращує роботу печінки та сприяє засвоєнню інших продуктів. Кмин містить вітаміни, мінерали і залізо, а також має антиоксидантні, антисептичні, протигрибкові та протизапальні властивості.
Куркума. Спеція допомагає печінці боротися з ушкодженнями, регенерує здорові клітини печінки, стимулює вироблення жовчі.
Шафран. Це найдорожча спеція у світі. Має антивікові, протизапальні та антиоксидантні властивості. Настій шафрану збільшує ферменти печінки та допомагає у процесі детоксикації. Поряд з куркумою має антиканцерогенні властивості.