Що приготувати на Маковія: 3 простих і смачних страви з медом

3 хв на прочитання13 Серпня 2022, 16:00

Завтра, 14 серпня, Медовий Спас, він же Маковія — прекрасне та світле свято, до якого прийнято готувати все з маком і медом.

Пропонуємо 3 простих і смачних страви: сирно-медові трикутники, картопля і стегенця в меду.

ирно-медові трикутники

Як приготувати трикутники з сиром і медом

  1. Розігріваємо духовку до 190 ° градусів, деко промазуємо маслом.
  2. У широкому посуді збиваємо вершковий сир з медом і яєчним жовтком.
  3. У невеликій каструлі розтоплюємо вершкове масло.
  4. Промащуємо пласт тесту розтопленим маслом, покриваємо ще одним шаром тіста і знову промазуємо маслом.
  5. Покриваємо третім шаром тіста. Розрізаємо листкове тісто поперек на 2 половини, а кожну половину – на 4 смуги.
  6. Те ж саме робимо з рештою 3 пластами тесту.
  7. Викладаємо по 1 ст. л. сирної суміші в центр кожної смужки.
  8. Загортаємо смужку з начинкою під прямим кутом, так щоб в кінцевому рахунку вийшов трикутник.
  9. Кладемо трикутники на деко і промазуємо розтопленим маслом.
  10. Випікаємо в духовці 10 хвилин, поки трикутники не стануть хрусткими.

Готові трикутник злегка присипаємо цукром.

Картопля в меду

Як приготувати картоплю в меду

  1. Картоплю миємо та варимо в мундирі 20 хвилин.
  2. Зливаємо воду, даємо трохи охолонути і очищаємо.
  3. Охолоджуємо повністю.
  4. Кип’ятимо в маленькій каструлі протягом 1 хвилини оцет з медом.
  5. У базиліка відокремлюємо листочки, 1/3 від в сторону, що залишилися – рубаємо.
  6. Обсмажуємо в рослинному маслі картопля і солимо.
  7. Вливаємо уксусно-медову суміш і тушкуємо в ній картоплю.
  8. Перемішуємо з оливковою олією і базиліком.

Викладаємо картоплю на блюдо, посипаємо сиром, прикрашаємо листочками базиліка і подаємо гарячим.

Стегенця з грейпфрутом і медом

Як приготувати стегенця в меду

  1. Стегенця обмащуємо приправами.
  2. З 2 грейпфрутів віджимаємо сік.
  3. Перемішуємо 2 ст. ложки соку з 2 стол. ложками вина і закладаємо туди стегенця на 2 години.
  4. Викладаємо стегенця на деко, змащене олією і запікаємо 30 хвилин при 200º.
  5. Цибулю і моркву нарізаємо кубиками, порей – кільцями. Тушкуємо все у вершковому маслі і приправляємо.
  6. Вливаємо сік, вино, бульйон і тушкуємо 5 хвилин. Намазуємо стегенця медом і смажимо ще 5 хвилин.

Грейпфрут чистимо і нарізаємо скибочками, додаємо до овочів з конфітюром і розкладаємо все по тарілках.

Джерело: Смачно.

До слова, Медовий Спас 2022: дата, традиції і заборони дня.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: