Ольга Шевченко3 хв на прочитання13 Серпня 2022, 16:00
Пропонуємо 3 простих і смачних страви: сирно-медові трикутники, картопля і стегенця в меду.
ирно-медові трикутники
- 1 стакан вершкового сиру
- 6 ч. л. густого ароматного меду
- 1 яєчний жовток
- 50 г вершкового масла
- 6 листів листкового тіста
- цукор для обсипання
Як приготувати трикутники з сиром і медом
- Розігріваємо духовку до 190 ° градусів, деко промазуємо маслом.
- У широкому посуді збиваємо вершковий сир з медом і яєчним жовтком.
- У невеликій каструлі розтоплюємо вершкове масло.
- Промащуємо пласт тесту розтопленим маслом, покриваємо ще одним шаром тіста і знову промазуємо маслом.
- Покриваємо третім шаром тіста. Розрізаємо листкове тісто поперек на 2 половини, а кожну половину – на 4 смуги.
- Те ж саме робимо з рештою 3 пластами тесту.
- Викладаємо по 1 ст. л. сирної суміші в центр кожної смужки.
- Загортаємо смужку з начинкою під прямим кутом, так щоб в кінцевому рахунку вийшов трикутник.
- Кладемо трикутники на деко і промазуємо розтопленим маслом.
- Випікаємо в духовці 10 хвилин, поки трикутники не стануть хрусткими.
Готові трикутник злегка присипаємо цукром.
Картопля в меду
- Картопля 1 кг (дрібний)
- Оцет 5 ст. л
- Мед 1 ч. Л
- Базилік 2 пучка
- Олія 2 ст. л
- Оливкова олія 4 ст. л
- Сир тертий 1 ст. л
Як приготувати картоплю в меду
- Картоплю миємо та варимо в мундирі 20 хвилин.
- Зливаємо воду, даємо трохи охолонути і очищаємо.
- Охолоджуємо повністю.
- Кип’ятимо в маленькій каструлі протягом 1 хвилини оцет з медом.
- У базиліка відокремлюємо листочки, 1/3 від в сторону, що залишилися – рубаємо.
- Обсмажуємо в рослинному маслі картопля і солимо.
- Вливаємо уксусно-медову суміш і тушкуємо в ній картоплю.
- Перемішуємо з оливковою олією і базиліком.
Викладаємо картоплю на блюдо, посипаємо сиром, прикрашаємо листочками базиліка і подаємо гарячим.
Стегенця з грейпфрутом і медом
- 4 стегенця(приблизно по 200 г)
- сіль перець
- 3 рожевих грейпфрута
- 125 мл сухого білого вина
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 стебла цибулі-порею
- 1 ст. ложка вершкового масла
- 125 мл курячого бульйону
- 2 ст. ложки меду
- 2 ч. ложки апельсинового соку
Як приготувати стегенця в меду
- Стегенця обмащуємо приправами.
- З 2 грейпфрутів віджимаємо сік.
- Перемішуємо 2 ст. ложки соку з 2 стол. ложками вина і закладаємо туди стегенця на 2 години.
- Викладаємо стегенця на деко, змащене олією і запікаємо 30 хвилин при 200º.
- Цибулю і моркву нарізаємо кубиками, порей – кільцями. Тушкуємо все у вершковому маслі і приправляємо.
- Вливаємо сік, вино, бульйон і тушкуємо 5 хвилин. Намазуємо стегенця медом і смажимо ще 5 хвилин.
Грейпфрут чистимо і нарізаємо скибочками, додаємо до овочів з конфітюром і розкладаємо все по тарілках.
Джерело: Смачно.
До слова, Медовий Спас 2022: дата, традиції і заборони дня.