Догори
Дати відгук

Що краще: відремонтувати пральну машину чи купити нову?

Зважити всі «за» та «проти» можна лише після того, коли встановлено причину поломки та оголошено вартість ремонту.

3 хв на прочитання05 Серпня 2024, 17:38
Що краще: відремонтувати пральну машину чи купити нову? Що краще: відремонтувати пральну машину чи купити нову?
Поділитись:

Питання, що часто виникає у власників побутової техніки при поломці — чи варто ремонтувати пральну машину чи дешевше та практичніше купити нову? З цим стикається практично кожна людина, намагаючись раціонально підійти до вирішення проблеми. Сьогодні вже складно підтримувати чистоту одягу та білизни без допомоги електротехніки, але якщо ремонт пральних машин обходиться занадто дорого, багато хто вирішує придбати новий агрегат і не чекати ремонту старого пристрою. У яких випадках таке рішення буде правильним, а коли все-таки краще зробити ремонт та заощадити бюджет? Про це читайте далі у статті.

Причини з яких варто купити нову пральну машинку замість ремонту

Середньостатистична пральна машина перевірених брендів слугує близько 10 років. За цей період вона може піддаватися не одному ремонту і надалі без проблем виконувати свої функції. Але існує низка факторів, за якими можна визначити, чи варто починати ремонт:

  • оцініть стан машини - якщо вона давно втратила свій вигляд, на металі з'явилася корозія та інші пошкодження, то краще купувати новий агрегат;
  • підрахуйте вартість ремонту - у техніці є дорогі деталі, такі як двигун і плата керування, ремонт яких обійдеться в половину ціни всього пристрою. Додайте до цього виклик майстра та зрозумієте, що вигідніше купити нову модель;
  • оновіть функціонал - старі моделі споживають більше енергії, обмежені в опціях, сильніше шумлять. Поломка може стати приводом для покупки більш просунутої моделі, яка в перспективі заощадить вам комунальні рахунки та підвищить комфорт у використанні.

Достатньо зробити точний розрахунок того, скільки коштує відремонтувати пральну машину, порівняти результат із ціною нової техніки та підбити підсумок.

У яких випадках краще відремонтувати машинку замість купівлі нової

Відремонтувати пральну машину чи купити нову

Нерідко в несправність приходять навіть нові пристрої, коли порушено умови експлуатації або є заводський брак. У такому разі можна скористатися гарантією виробника та послугами сервісного центру. Які ще аспекти вказують на раціональність ремонту:

  • проста поломка - деякі деталі, такі як насос або шланг, коштують невеликі гроші, тому не потрібно міняти всю машинку;
  • надійна модель - існують перевірені світові бренди, що відрізняються випуском довговічної техніки, і після ремонту вона прослужить ще не один рік;
  • фінансовий фактор — у більшості випадків ремонт все ж таки дешевше за покупку нової моделі, особливо, якщо кошти обмежені в даний момент.

У такому разі залишається дізнатися, де можна відремонтувати побутову техніку та викликати майстра. Ви можете організувати огляд, діагностику та просту заміну деталей прямо вдома або відвезти машинку до майстерні самостійно. Зважити всі «За» та «Проти» можна лише після того, коли встановлено причину поломки та оголошено вартість ремонту.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.