Догори
Дати відгук

Що буде з організмом, якщо кожного ранку пити теплу воду з куркумою

Куркума є потужним протизапальним та антиоксидантним засобом.

3 хв на прочитання20 Січня 2024, 06:50
Користь куркуми для організму Користь куркуми для організму
Поділитись:

Вислів про те, що ранок повинен починати з кави, втратила свою актуальність. Сьогодні ранок людини, яка турбується про своє здоров'я починається зі склянки теплої води. Вживання теплої води натщесерце допомагає остаточно прокинутися, активізує роботу органів шлунково-кишкового тракту.

А якщо вода буде з додатковими цінними інгредієнтами, користь її для організму може бути ще більшою  Одним із таких цінних компонентів є куркума, або як її ще називають – турмерик. 

Що буде, якщо зранку пити теплу воду з куркумою

  • Куркума є потужним протизапальним та антиоксидантним засобом. Якщо гострий запальний процес є нормальною реакцією імунної системи на хворобу, то хронічне запалення - це порушення, що провокує збої у функціонуванні багатьох органів і систем. Постійне хронічне запалення може привезти до розвитку серцево-судинних захворювань, нейродегенеративних процесів, порушення метаболізму та навіть виникнення раку. А склянка води з куркумою вранці може стати потужним засобом профілактики багатьох небезпечних патологій.
  • Вода з куркумою вранці покращує стан судинного ендотелію, підвищує міцність та еластичність судин. Куркума знижує рівень ліпопротеїнів низької щільності – так званого «поганого холестерину», надлишок якого може стати причиною розвитку атеросклерозу судин.
  • Існують дослідження, згідно з якими регулярне вживання куркуми є профілактикою  розвитку хвороби Альцгеймера. Тому якщо ви хочете до старості зберегти ясність розуму, почніть пити воду з куркумою щоранку вже сьогодні.
  • Вода з куркумою зранку знижує ризик розвиток раку.
  • Куркума має антидіабетичну дію, завдяки посиленню засвоєння глюкози та покращенню функції бета-клітин підшлункової залози. Куркума здатна відновлювати окислювальний стрес і функції ДНК-метилтрансферази при діабетичній ретинопатії.
  • Якщо пити куркуму з водою щодня протягом 3 тижнів, можна помітити зниження ваги та зменшення об'ємів тіла. Причина в тому, що вживання води натщесерце сприяє прискоренню метаболічних процесів, а додавання до неї куркуми активізує вироблення жовчі. Своєю чергою покращений жовчовідтік оптимізує процеси травлення і допомагає організму якісніше перетравлювати їжу.
  • Вода з куркумою зранку має та антидепресивну дію. Якщо у вас депресивний стан, спробуйте приймати куркуму  водою щоранку. Звичайно, куркума не може розглядатися як самостійний засіб для боротьби з депресією, лише як допоміжний. 

Як правильно пити куркуму з водою вранці

Існують різні способи приготування цього корисного напою. Найпростіший - додати в склянку води 0,5 чайної ложки куркуми та ретельно розмішати, щоб не залишилося грудочок. Можна доповнити напій спеціями  -- чорним перцем, корицею, імбиром, медом або соком лимона.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Медичний висновок для майбутніх усиновлювачів
Медичний висновок для майбутніх усиновлювачів стане цифровим
2 хв на прочитання42 хвилини тому
 Кінь понівечив господаря.
Фото: ОЦЕМД
Роздратований кінь тяжко понівечив молодого господаря (ФОТО)
1 хв на прочитання2 години тому
Знижує рівень цукру в крові Корисні напої Чай
Названо чай, який знижує рівень цукру в крові до мінімуму: коштує копійки
1 хв на прочитання12 годин тому
Викрито організовану групу лікарів.
Фото: ДБР, ілюстративне
Викрито організовану групу лікарів, які підробляли документи для отримання інвалідності
1 хв на прочитанняВчора
«Розумні» презервативи: нові технології дарують нові можливості подбати про своє здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
У чому небезпека гемофільної інфекції і якими вакцинами в Україні відбуваються профілактичні щеплення
1 хв на прочитанняВчора
У разі проковтування забарвлює губи дитини в синій колір: у США вирішили проблему дітей, які ковтають батарейки
3 хв на прочитанняВчора
Боротьба немовлят, що плачуть: у Японії пройшов фестиваль незвичайного сумо — у ньому беруть участь однорічні діти (ФОТО)
3 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost