Ще один Місяць: незабаром Земля отримає ще один супутник, але ненадовго

2 хв на прочитання3 години тому
Земля захоплює 2024 PT як тимчасовий міні-місяць, на який дивиться її давній супутник. Зображення: Robert Lea (створено за допомогою Canva)

«Новий міні-місяць» повернеться до свого дому в поясі астероїдів, що слідує за Землею й обертається навколо Сонця.

Цього місяця Земля отримає другий супутник у вигляді крихітного астероїда 2024 PT5. Про це розповідає space.com.

На відміну від Місяця, основного супутника Землі, який супроводжує нашу планету близько 4 млрд років, цей «новий міні-місяць» пробуде тут лише два місяці, перш ніж повернеться до свого дому в поясі астероїдів, що слідує за нашою планетою й обертається навколо Сонця.

Команда науковців, які добре знаються на вивченні так званих «міні-місячних подій», ідентифікувала майбутню подію гравітаційного захоплення. Вони помітили особливі динамічні властивості 2024 PT5 під час регулярного моніторингу нововідкритих об'єктів на предмет потенційно цікавої поведінки.

«Об'єкт, який збирається відвідати нас, належить до поясу астероїдів Арджуна, вторинного поясу астероїдів, що складається з космічних порід, які рухаються по орбітах, дуже схожих на земну, на середній відстані до Сонця близько 150 млн км. Об'єкти в поясі астероїдів Арджуна є частиною навколоземної популяції астероїдів і комет», — розповів провідний автор дослідження і професор Мадридського університету Комплутенсе Карлос де ла Фуенте Маркос.

Маркос пояснив, що деякі з цих об'єктів у поясі астероїдів Арджуна можуть наближатися до Землі на близьку відстань (близько 4,5 млн км) і на низьких швидкостях (близько 3540 км/год).

«За таких умов геоцентрична енергія об'єкта може стати від'ємною, й об'єкт може стати тимчасовим супутником Землі. Цей конкретний об'єкт буде проходити через цей процес, починаючи з наступного тижня і протягом приблизно двох місяців. Він не буде рухатися по повній орбіті навколо Землі», — додав науковець.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: