Ще одна країна відправила місію на Марс

1 хв на прочитання23 Липня 2020, 11:36

Китай має "Питання до Неба"

Услід за ОАЕ свою першу місію на Марс запустив Китай. У четвер перший безпілотний зонд, який планує висадитися на Марсі, був запущений з території КНР, повідомляє Reuters.

Найбільша у Китаї ракета-носій вивела зонд у космос сьогодні, 23 липня, о 07:41 за київським часом.

Очікується, що зонд дійде до Марсу у лютому, де спробує розгорнути засіб для дослідження планети протягом 90 днів.

У разі успіху проєкт Tianwen-1, або "Питання до Неба" (що є назвою поеми, написаної два тисячоліття тому) зробить Китай першою країною, яка досягнула орбіти Марсу, висадилася на планеті та розгорнула марсохід у своїй першій місії.

"Нас чекають виклики при наближенні до Марса. Прибувши до Марса, критично важливо уповільнитися. Якщо гальмування буде неправильним, або якщо точність польоту недостатня, зонд не буде захоплений Марсом", - заявив спікер місії Лю Тонджі перед запуском.

Лю додав, що зонд обертатиметься навколо Марса приблизно два з половиною місяці і шукатиме можливість увійти в його атмосферу і здійснити м'яку посадку.

"Вхід, уповільнення та висадка - дуже складний процес. Ми вважаємо, що все це може бути успішним, і космічний корабель зможе безпечно приземлитися», - сказав Лю.

Наразі вісім космічних кораблів – з США, Європи та Індії – перебувають на орбіті Марса чи його поверхні.

Об'єднані Арабські Емірати розпочали місію на Марс у понеділок – вони планують досягнути орбіти планети і вивчати її атмосферу.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: