Сезонний фрукт, який значно знижує ризик інсульту: підходить усім

1 хв на прочитання06 Липня 2024, 18:00
Фото: Агрополіт

У ньому міститься багато калію, який контролює рівень кров'яного тиску.

Інсульт вважається одним із найнебезпечніших захворювань, адже воно б'є по найціннішому органу людини - мозку. Він несподівано настає і надовго перетворює життя на пекло. Захиститися від страшної хвороби частково можна за допомогою правильного харчування, але й воно не дає гарантій.

Однак є продукти, вживання яких благотворно впливають на артеріальний тиск, що значно знижує ризик інсульту. І одним із таких є звичайні абрикоси.

Нагадаємо, що саме високий рівень АТ навантажує нирки, серце, мозок і судини, які з часом можуть просто не впоратися з покладеною на них відповідальністю.

Лікарі та дієтологи рекомендують включати в дієту велику кількість свіжих овочів і фруктів, щоб мінімізувати ймовірність низки захворювань. Якщо ви станете їсти абрикоси, то калій у них нормалізує тиск.

У ста грамах цього літнього фрукта міститься 33% від добової норми цього мікроелемента. Тобто, достатньо з'їдати кілька плодів, щоб отримати приблизно 1162 мг калію. За цим показником абрикоси обігнали навіть широко відомі своїми корисними властивостями банани, в яких міститься лише 358 мг калію.

Завдяки цьому елементу організму легше підтримувати здоровий тиск, оскільки він захищає від шкідливих наслідків підвищеного вживання натрію.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: