Серцевий напад: популярна ягода знижує ризик на третину

1 хв на прочитання26 Серпня 2021, 08:20
Скільки разів за день б'ється серце

Люди, які споживали продукти, багаті флавоноїдами, як правило, мали нижчий кров'яний тиск.

Серцевий напад - одне з найпоширеніших серцево-судинних захворювань. Однак додавання всього одного продукту харчування в свій раціон допомагає знизити його вірогідність на третину.

Полуниця і чорниця багаті корисними рослинними компонентами, відомими як антоціани, які надають ягодам яскраві червоні, сині і пурпурні відтінки. Кілька досліджень, в тому числі присвячене здоров'ю медсестер у Великобританії, показали що ці сполуки покращують здоров'я.

Вчені виявили, що жінки, які їли більше трьох порцій чорниці або полуниці в тиждень, мали на 34% менший ризик серцевого нападу в порівнянні з тими, хто споживав ягоди в меншій кількості.

Антоціан, мабуть, робить кровоносні судини еластичнішими і перешкоджає підвищенню артеріального тиску, що є одним з факторів ризику серцевого нападу.

Ягоди, особливо чорниця, багаті флавоноїдами. Дослідники з Королівського університету Белфаста в Північній Ірландії, недавно провели дослідження, яке показало, що люди, які споживали продукти, багаті флавоноїдами, як правило, мали нижчий кров'яний тиск.

До слова, названі щоденні звички, які прискорюють старіння.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: