Секрет здивує багатьох: для чого досвідчені господині посипають сковороду сіллю перед смаженням

1 хв на прочитання08 Червня 2023, 19:27

Виконати цей лайфхак дуже просто.

Незважаючи на те, що смажіння не дуже корисне для нашого здоров'я, все-таки іноді хочеться смаженої картоплі, млинців або соковитих котлет. Але часто страви виходять не такими, як нам хотілося б. І проблема не так у продуктах, як у самій сковороді.

Продукти можуть прилипати до сковороди і пригоряти або при смаженні бризки від масла розлітаються на всі боки.

Вирішити цю проблему можна за допомогою солі. Якщо її посипати на сковороду, то про бризки і пригорання можна забути.

Виконати цей лайфхак дуже просто. Потрібно увімкнути вогонь, поставити сковороду і насипати трохи солі, сковорода має прожаритися. Після цього сіль можна висипати зі сковороди і налити олію та приступати до смаження.

Скільки потрібно використовувати солі? Досить прожарити 1-2 ч. л. солі. Білі кристалики вберуть всю зайву вологу і подальше смаження стане набагато безпечнішим та вдалішим.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: