Догори
Дати відгук

Санлікар: фінансування лікарень "за пацієнтом" - помилка

Епідемія COVID-19 показала неефективність системи фінансування інфекційних лікарень за принципом "гроші йдуть за пацієнтом"

1 хв на прочитання08 Травня 2020, 10:54
МОЗ МОЗ
Поділитись:

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко вважає помилковою ідею фінансування лікарень "за пацієнтом", ініційовану командою колишнього міністра МОЗ Уляни Супрун.

Про це Ляшко заявив в ефірі програми “Право на владу” на телеканалі “1+1”.

“Я признаю, коронавірус показав: не можна фінансувати інфекційні лікарні “за пацієнтом”, за хворобою. Тому, що там потрібно фінансувати готовність до реагування. Ми не можемо профінансувати, адже ми не знаємо то кількість випадків інфекційної хвороби, яке може виникнути. Коронавірус показав: ніхто не готувався до такої кількості інфекційної хвороби…", - зауважив головний санітарний лікар країни.

І додав:  "Ми будуємо мирну систему – ми будуємо систему для воєнного стану, в тому числі і для надзвичайних ситуацій. Це речі, які потрібно враховувати. Ми це не врахували”.

За словами Ляшка, у Європі теж зіткнулися з цією проблемою і виявилися не готовими до епідемії.

Нагадаємо, станом на 9:00 8 травня в Україні 14 195 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 361 летальний, 2706 пацієнтів одужало.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.