Догори
Дати відгук

Санкції проти Росії запроваджують ще три країни

Будуть заморожені активи деяких росіян

2 хв на прочитання23 Лютого 2022, 09:31
Санкції Санкції
Поділитись:

Канада, Японія та Австралія запроваджують обмеження, які в першу чергу вдарять по економіці РФ, проте низка з них буде спрямована на конкретних людей.

Канада запроваджує санкції проти банків РФ

Канада оголосила про запровадження економічних санкцій проти Росії. Про це оголосив прем’єрміністр країни Джастін Трюдо 22 лютого, назвавши дії РФ проти України "абсолютно неприйнятними", пише Радіо Свобода.

Що передбачають обмеження:

  • додаткові санкції накладуть на підтримувані державою російські банки,
  • Канада перекриє будь-які фінансові операції з цими банками,
  • канадцям заборонять купувати російський суверенний борг.

Японія забороняє випуск російських облігацій

Про запровадження санкцій проти РФ через дії щодо України повідомила також Японія. Держава вирішила заборонити випуск у своїй країні російських облігацій. Також будуть заморожені активи деяких росіян і для них обмежать можливість на здійснення поїздок. Про це повідомив японський прем'єрміністр Фуміо Кісіда, пише Reuters.

При цьому чиновник наголосив, що ситуація між Україною і РФ залишається напруженою, а також закликав Росію повернутися до дипломатичних переговорів.

"Дії Росії явно завдають шкоди суверенітету України і суперечать міжнародному праву. Ми ще раз критикуємо ці дії й настійно закликаємо Росію повернутися до дипломатичних дискусій", – заявив прем'єрміністр Японії.

Австралія вводить обмеження проти членів Радбезу РФ

На лишилася осторонь і Австралія. Після визнання Росією "ЛДНР" країна вирішила ввести економічні санкції проти 8 росіян – членів Ради Безпеки Російської Федерації. Про це заявив прем'єрміністр держави Скотт Моррісон, пише ABC News.

Також санкції торкнуться російських банків.

"Буде заборонено будь-які фінансові операції, пов'язані з австралійськими структурами та організаціями. Санкції стосуватимуться одного державного банку Росії та банків, пов'язаних з оборонною та військовою промисловістю", – заявив Моррісон.

Крім цього, за словами прем’єрміністра, країна запровадить сильні економічні санкції проти так званих "ЛНР" і "ДНР". Обмеження вдарять по транспорту, енергетиці, телекомунікаціях, запасах нафти, газу і корисних копалин.

Крім цього, президент США Джо Байден оголосив про запровадження санкції проти Росії. Британія ж  першою ввела санкції проти Росії.

Додамо, Зеленський звернувся до українців: буде призов в армію та зменшення податків.

Нагадаємо, Путін визнав "ЛДНР": війська на окупований територіях, реакція світу. 

Згодом стали відомі  межі визнаних Путіним "ЛДНР": ідеться про всю територію окупованих областей.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.