Догори
Дати відгук

Садовий пояснив, чому Львів повстав проти карантину

Міський голова побоюється, що львівські підприємці через примусовий карантин втратять свій бізнес

1 хв на прочитання13 Листопада 2020, 12:06
Фото: 112 Україна Фото: 112 Україна
Поділитись:

Туристичний Львів не буде підкорятися рішенню Кабміну про карантин “вихідного дня”, бо для міста навіть тимчасовий локдаун означає економічний крах. Таку думку висловив очільник міста Андрій Садовий в ефірі політичного ток-шоу “Право на владу”.

“Львів завжди був і буде містом малого та середнього бізнесу. Якщо ввести карантин вихідного дня, постраждають 50 000 львів'ян та членів їх сімей. Вони не заплатять за квартиру, ніхто не купить продуктів, і ніхто це не буде компенсувати”, - сказав Садовий.

Міський голова Львова додав, що власники готелів і ресторанів, яких хочуть відправити на примусовий карантин, втратять 50 млн грн. Адже, за словами Садового, половину свого прибутку вони отримують саме в суботу й неділю.

Садовий також обурився, що навіть в Києві не всі ресторатори дотримуються карантину й натякнув на скандал із рестораном “Велюр”.

“Чому в Києві їм можна тримати свої козирні ресторани, а у Львові всіх потрібно виганяти на вулицю? Закон для всіх, і всі живуть за одним правилом”, - обурився Андрій Садовий

Як ми писали раніше, у МОЗ пояснили, навіщо ввели карантин «вихідного дня». Таким чином намагаються уникнути контактів між незнайомими групами людей. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.