Рибне господарство потребує стратегічного планування і наукового підходу, - Мінагрополітики

1 хв на прочитання06 Вересня 2024, 15:15
ФОТО: ілюстративне

Мінагрополітики готує законопроект «Про збір, управління, використання даних та наукову діяльність у галузі рибного господарства».

«Про збір, управління, використання даних та наукову діяльність у галузі рибного господарства». У Мінагрополітики готують проєкт закону, покликаний впорядкувати процеси діяльності у рибному господарстві країни. В обговоренні документу взяли участь представники профільного міністерства,  Держрибагентства, наукових установ та громадськості.

Цей законопроєкт спрямований на імплементацію в національне законодавство України норм і регламентів Європейського Союзу в частині науково обґрунтованого планування і управління галуззю рибного господарства та збору даних про наукову рибогосподарську діяльність.

Ключовими маркерами законопроекту є:

Ухвалення і реалізація документа сприятимуть відповідності України спільній рибогосподарській політиці Євросоюзу, законодавчому врегулюванню наукових основ для встановлення режимів промислу й рибальства, затвердження лімітів допустимого вилову, підвищенню якості прикладних досліджень тощо.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: