Догори
Дати відгук

Рибна уха – те, що треба після «важкого» новорічного столу, покроковий рецепт

Подаємо уху з товстолобика зі свіжою подрібненою зеленню.

2 хв на прочитання02 Січня 2023, 16:00
Поділитись:

Існує кілька думок щодо того, як готувати класичну уху – юшку з риби. Хтось вважає, що рецепт смачної ухи може бути лише з одного сорту риби. Інша думка допускає приготування юшки з декількох сортів риби – упереміш або в кілька прийомів. Наприклад, спочатку відварюють дрібну рибу, а потім у цьому бульйоні готують дорогу та більш смачну. Уха, рецепт приготування якої включає зміну трьох порцій риби, називається потрійною. Уха царська готується на курячому або грибному бульйоні.

Риба для ухи може бути найрізноманітнішою: з річкової риби – рецепт ухи з щуки, коропа, карася, сазана або з морської риби – з окуня, форелі, уха з червоної риби. Осібно стоїть юшка рибальська на багатті – це вам не просте приготування ухи в домашніх умовах. Сьогодні досить популярна навіть юшка з консервів, яка підкуповує простотою приготування. Пропонуємо приготувати уху – за рецептом української кухні з товстолобика, адже страви з цієї риби є дієтичними.

  •  500 гр товстолобика
  •  5 картоплин
  •  1 морква
  •  2 ріпчастих цибулі
  •  1 зубчик часнику
  •  Лавровий лист
  •  Перець горошком
  •  Зелень
  •  Сіль

1

Перш за все, очищаємо рибу. Відрізаємо голову, хвіст і плавники товстолобика. Основну тушку поділяємо на порційні шматки. Вирізаємо зябра та видаляємо ножем слиз під ними.

2

Все м'ясо риби ретельно миємо, кладемо у миску з холодною водою та залишаємо на годину.

3

Нарізаємо картоплю невеликими шматочками.

4

Моркву нарізаємо кружальцями.

5

Очищаємо від лушпиння цибулину та часник.

6

У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння та вкладаємо моркву, картоплю та цілу цибулину. Солимо.

7

За 15 хвилин по тому додаємо в каструлю до овочів рибу. Також кладемо кілька горошин перцю, лавровий лист, зубчик часнику та гілочки зелені.

8

Після закипання варимо юшку з товстолобика на маленькому вогні 15-20 хвилин. Якщо риба добре очищена та вимита, то бульйон залишиться прозорим.

9

Виймаємо гілочки зелені та цибулину. Подаємо уху з товстолобика зі свіжою подрібненою зеленню.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Спортсмен Богдан Левчук виборов золото
Юний спортсмен із Рівненщини став чемпіоном світу з гирьового спорту
1 хв на прочитання3 години тому
50 тисяч гривень допомоги для дітей, що повертаються в Україну
Україна надаватиме одноразову допомогу дітям, які повертаються з депортації та окупації
1 хв на прочитання4 години тому
Фрідріх Мерц і Дональд Трамп у Білому домі. Офіційне фото
Мерц запропонував Трампу спільно тиснути на Росію заради завершення війни
3 хв на прочитання11 годин тому
Зображення згенеровано ШІ
Як кава впливає на мозок під час сну: несподівані відкриття науки
3 хв на прочитання12 годин тому
Дерев'яні огорожі для клумб: як обрамити красу саду стильно та довговічно (ФОТО)
4 хв на прочитання17 годин тому
Що відбувається з вашим тілом, коли ви п'єте гарячий чай або їсте суп-окріп? Точно нічого хорошого — розповідаємо
5 хв на прочитання18 годин тому
Як почистити м’які меблі вдома: покрокова інструкція
2 хв на прочитанняВчора
Річниця підриву Каховської ГЕС - ліквідація наслідків триває
1 хв на прочитанняВчора