Догори
Дати відгук

Рибна уха – те, що треба після «важкого» новорічного столу, покроковий рецепт

Подаємо уху з товстолобика зі свіжою подрібненою зеленню.

2 хв на прочитання02 Січня 2023, 16:00
Поділитись:

Існує кілька думок щодо того, як готувати класичну уху – юшку з риби. Хтось вважає, що рецепт смачної ухи може бути лише з одного сорту риби. Інша думка допускає приготування юшки з декількох сортів риби – упереміш або в кілька прийомів. Наприклад, спочатку відварюють дрібну рибу, а потім у цьому бульйоні готують дорогу та більш смачну. Уха, рецепт приготування якої включає зміну трьох порцій риби, називається потрійною. Уха царська готується на курячому або грибному бульйоні.

Риба для ухи може бути найрізноманітнішою: з річкової риби – рецепт ухи з щуки, коропа, карася, сазана або з морської риби – з окуня, форелі, уха з червоної риби. Осібно стоїть юшка рибальська на багатті – це вам не просте приготування ухи в домашніх умовах. Сьогодні досить популярна навіть юшка з консервів, яка підкуповує простотою приготування. Пропонуємо приготувати уху – за рецептом української кухні з товстолобика, адже страви з цієї риби є дієтичними.

  •  500 гр товстолобика
  •  5 картоплин
  •  1 морква
  •  2 ріпчастих цибулі
  •  1 зубчик часнику
  •  Лавровий лист
  •  Перець горошком
  •  Зелень
  •  Сіль

1

Перш за все, очищаємо рибу. Відрізаємо голову, хвіст і плавники товстолобика. Основну тушку поділяємо на порційні шматки. Вирізаємо зябра та видаляємо ножем слиз під ними.

2

Все м'ясо риби ретельно миємо, кладемо у миску з холодною водою та залишаємо на годину.

3

Нарізаємо картоплю невеликими шматочками.

4

Моркву нарізаємо кружальцями.

5

Очищаємо від лушпиння цибулину та часник.

6

У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння та вкладаємо моркву, картоплю та цілу цибулину. Солимо.

7

За 15 хвилин по тому додаємо в каструлю до овочів рибу. Також кладемо кілька горошин перцю, лавровий лист, зубчик часнику та гілочки зелені.

8

Після закипання варимо юшку з товстолобика на маленькому вогні 15-20 хвилин. Якщо риба добре очищена та вимита, то бульйон залишиться прозорим.

9

Виймаємо гілочки зелені та цибулину. Подаємо уху з товстолобика зі свіжою подрібненою зеленню.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Промислово розвинені країни пропонують 250 млрд євро на кліматичну допомогу: ось хто має заплатити
4 хв на прочитання3 хвилини тому
Скріншот відео Sotheby's
Найдорожчий банан у світі продали на аукціоні за 6,2 млн доларів: ось що вирішив зробити новий власник (ФОТО)
2 хв на прочитання46 хвилин тому
ФОТО: ілюстративне
Кабмін на засіданні ухвалив низку рішень у сфері спорту та захисту довкілля
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: ілюстративне
До кінця листопада потужні магнітні бурі не прогнозують
1 хв на прочитання2 години тому
Спонсор кампанії Трампа хоче купити «Північний потік-2», аби дати США важелі впливу на переговори щодо долі України
1 хв на прочитання3 години тому
Переміщення диких тварин будуть моніторити через бездротові технології
1 хв на прочитання4 години тому
У США можуть заборонити поширені ліки проти застуди
1 хв на прочитання4 години тому
Погода здивує: синоптики прогнозують аномальний грудень
1 хв на прочитання6 годин тому