Догори
Дати відгук

Румунія посилює обмеження на імпорт українських сільгосптоварів

Це рішення відображає зростаючу напругу між необхідністю підтримки вільної торгівлі та захистом інтересів місцевих виробників.

1 хв на прочитання13 Жовтня 2024, 18:28
Обмеження на імпорт українських сільгосптоварів Обмеження на імпорт українських сільгосптоварів
Поділитись:

Румунія значно розширила перелік українських товарів, імпорт яких відтепер вимагатиме спеціальної ліцензії. Це рішення прийнято у відповідь на скарги місцевих виробників, особливо у секторі птахівництва. Як пишуть Польські ЗМІ, до списку товарів, що потребують ліцензії для імпорту, додано яйця та м'ясо птиці.

Причини:

Румунські виробники м'яса птиці зіткнулися з "серйозною проблемою" через імпорт з України.

Українські товари продаються за цінами, значно нижчими за собівартість румунського виробництва.

Зернові, насіння, борошно та цукор також потрапили до переліку продуктів, що потребують ліцензії. За словами міністра сільського господарства Флоріна Барбу, як член ЄС, Румунія повинна дотримуватися певних виробничих стандартів у птахівництві, що підвищує витрати на 30% порівняно з Україною.

Це рішення відображає зростаючу напругу між необхідністю підтримки вільної торгівлі та захистом інтересів місцевих виробників. Воно також може мати значні наслідки для українських експортерів та двосторонніх торговельних відносин.

Очікується, що ця ситуація привертатиме увагу інших країн ЄС та може вплинути на майбутні торговельні переговори між Україною та Європейським Союзом.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.