Рух забрудника Десною у напрямку Києва сповільнюється, - Гринчук

1 хв на прочитання07 Вересня 2024, 18:16
ФОТО: Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук / Міндовкілля

Органічне забруднення, що надійшло з річки Сейм, рухається повільніше, ніж течія Десни, його швидкість сповільнилася в межах міста Чернігів.

Рух органічного забрудника з річок Сейм і Десна у бік Києва сповільнюється. Масову загибель риби також вдалося зупинити. Про це повідомила міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук за результатами засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У межах засідання обговорили проміжні підсумки роботи над ліквідацією забруднення річок Сейм та Десна.

Забруднення рухається повільніше, ніж течія Десни. Його швидкість сповільнилася в межах міста Чернігів на ділянці зруйнованого автомобільного мосту. По всій протяжності річки в межах Чернігова та нижче по течії до села Количівка ознаки забруднення не спостерігаються.

Держводагентство та Держекоінспекція здійснюють посилений моніторинг стану забрудненості річок Сейм та Десна. Результати вимірювання щоденно оновлюються на ресурсі “ЕкоЗагроза”. Укргідрометцентр спільно з Держводагентством мають надати оновлений прогноз щодо руху органічного забруднення Сейму та Десни у напрямку Києва.

Заходи з аерації демонструють позитивну динаміку. Міністр доручила Державному агентству водних ресурсів у взаємодії з обласною владою та іншими службами визначити пріоритетні ділянки для встановлення додаткового устаткування.

На ділянці річки Десна перед Черніговом продовжуються заходи з насичення киснем поверхневої води. У точках аерації вміст кисню за 2 доби подвоївся. Колір води повертається до природного, сторонні запахи майже відсутні.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: