Розсольник по-польськи: незвичайний обід зі звичайних інгредієнтів

2 хв на прочитання25 Листопада 2022, 12:47

Готову страву подають до столу, посипавши подрібненою зеленою цибулею.

Розсольник по-польськи — страва, якою можна приємно здивувати своїх домашніх або гостей.

Інгредієнти:

картопля — 500 г;

огірки солоні — 230 г;

огірковий розсіл — 150 мл;

сметана — 100 г;

цибуля ріпчаста — 120 г;

морква — 150 г;

борошно — 25 г;

сіль за смаком;

цукор — 6 г (1 ч. ложка з невеликою гіркою);

перець мелений (суміш перців) — за смаком;

олія — ​​15-30 мл (1-2 ст. ложки);

цибуля зелена — 10-15 г;

курка (будь-яка частина) — 350 г;

лавровий лист — 1 шт.;

вода — 1,6 л.

Приготування.

Будь-яку частину курки в каструлі залити 1,6 л води, додати лавровий лист.

Довести воду до кипіння, зняти піну та варити бульйон на маленькому вогні 40-60 хвилин.

Після цього курку вийняти (її можна використовувати для приготування інших страв або відокремити куряче м'ясо від кістки та додати в розсольник наприкінці приготування). Бульйон процідити. Для приготування розсольника по-польськи знадобиться 1,5 л курячого бульйону — потрібно повернути його на вогонь.

Наперед відлити в окрему посудину 150 мл бульйону для сметанної заправки.

Картоплю очистити та нарізати невеликими кубиками.

Опустити картоплю в киплячий бульйон. Варити картоплю 15-20 хвилин до готовності.

Цибулю та моркву очистити. Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на великій тертці.

У сковороді розігріти олію й обсмажувати цибулю близько 5 хвилин, до прозорості.

Потім всипати до цибулі цукор, перемішати.

Викласти в сковороду до цибулі моркву.

Обсмажувати ще 5-7 хвилин, до м'якості та легкої золотистості.

Огірки натерти на великій тертці.

Сметану з'єднати з борошном.

Перемішати віничком до однорідності.

Потім влити остиглий бульйон (150 мл) і знову перемішати — готова заправка.

Обсмажену цибулю з морквою додати в каструлю.

Натерті огірки також додати в каструлю.

Влити в каструлю огірковий розсіл.

Помішуючи, влити сметанну заправку. При постійному помішуванні довести розсольник до кипіння і на невеликому вогні варити 2-3 хвилини. Покуштувати і всипати сіль.

Вимкнути вогонь, всипати в розсольник суміш перців.

Накрити каструлю кришкою і залишити розсольник настоятися протягом 10 хвилин.

Готовий розсольник по-польськи розлити по порціях і подати до столу, посипавши подрібненою зеленою цибулею.

Також ми розповідали про томатний суп із куркою, квасолею й овочами — вариться півгодини.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: