- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Розсольник по-польськи: незвичайний обід зі звичайних інгредієнтів
Розсольник по-польськи: незвичайний обід зі звичайних інгредієнтів
Готову страву подають до столу, посипавши подрібненою зеленою цибулею.
Розсольник по-польськи — страва, якою можна приємно здивувати своїх домашніх або гостей.
Інгредієнти:
картопля — 500 г;
огірки солоні — 230 г;
огірковий розсіл — 150 мл;
сметана — 100 г;
цибуля ріпчаста — 120 г;
морква — 150 г;
борошно — 25 г;
сіль за смаком;
цукор — 6 г (1 ч. ложка з невеликою гіркою);
перець мелений (суміш перців) — за смаком;
олія — 15-30 мл (1-2 ст. ложки);
цибуля зелена — 10-15 г;
курка (будь-яка частина) — 350 г;
лавровий лист — 1 шт.;
вода — 1,6 л.
Приготування.
Будь-яку частину курки в каструлі залити 1,6 л води, додати лавровий лист.
Довести воду до кипіння, зняти піну та варити бульйон на маленькому вогні 40-60 хвилин.
Після цього курку вийняти (її можна використовувати для приготування інших страв або відокремити куряче м'ясо від кістки та додати в розсольник наприкінці приготування). Бульйон процідити. Для приготування розсольника по-польськи знадобиться 1,5 л курячого бульйону — потрібно повернути його на вогонь.
Наперед відлити в окрему посудину 150 мл бульйону для сметанної заправки.
Картоплю очистити та нарізати невеликими кубиками.
Опустити картоплю в киплячий бульйон. Варити картоплю 15-20 хвилин до готовності.
Цибулю та моркву очистити. Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на великій тертці.
У сковороді розігріти олію й обсмажувати цибулю близько 5 хвилин, до прозорості.
Потім всипати до цибулі цукор, перемішати.
Викласти в сковороду до цибулі моркву.
Обсмажувати ще 5-7 хвилин, до м'якості та легкої золотистості.
Огірки натерти на великій тертці.
Сметану з'єднати з борошном.
Перемішати віничком до однорідності.
Потім влити остиглий бульйон (150 мл) і знову перемішати — готова заправка.
Обсмажену цибулю з морквою додати в каструлю.
Натерті огірки також додати в каструлю.
Влити в каструлю огірковий розсіл.
Помішуючи, влити сметанну заправку. При постійному помішуванні довести розсольник до кипіння і на невеликому вогні варити 2-3 хвилини. Покуштувати і всипати сіль.
Вимкнути вогонь, всипати в розсольник суміш перців.
Накрити каструлю кришкою і залишити розсольник настоятися протягом 10 хвилин.
Готовий розсольник по-польськи розлити по порціях і подати до столу, посипавши подрібненою зеленою цибулею.
Також ми розповідали про томатний суп із куркою, квасолею й овочами — вариться півгодини.