Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Розпочинаємо тиждень із прекрасного: запальний виступ наших фігуристів у Пекіні (ВІДЕО)

Розпочинаємо тиждень із прекрасного: запальний виступ наших фігуристів у Пекіні (ВІДЕО)

Назаровій та Нікітіну вдалося покращити результат, порівняно з командним турніром.

1 хв на прочитання21 Лютого 2022, 12:45
Фігурне катання Фігурне катання
Поділитись:

Розпочинаємо тиждень із неймовірного виступу української пари фігуристів Олександри Назарової та Максима Нікітіна, які виступили у короткій програмі на своїй другій Олімпіаді.

На Олімпіаді у Пекіні Україна вперше з 2010 року була представлена в довільному танці на Олімпійських іграх у командних змагання з фігурного катання. Востаннє кваліфікацію в цій дисципліні долали ще Ганна Задорожнюк та Сергій Вербилло: на Іграх у Ванкувері, де вони врешті посіли 16-те місце.

За вихід до довільного боролася українська танцювальна пара – Олександра Назарова та Максим Нікітін.

Українська пара виходила на лід у першій групі учасників: вони виконували ритмічний танець під "Hit The Road Jack" під третім стартовим номером. Назаровій та Нікітіну вдалося покращити результат, порівняно з командним турніром, але оцінка все одно була не надто високою й майже на 10 балів поступалася їхньому особистому рекорду (75.46) – 65.53.

Нагадаємо, Україна за підсумками виступів на Олімпіаді у Пекіні здобула лише одну нагороду. Її володарем став фристайліст Олександр Абраменко, який став срібним призером у лижній акробатиці

Загалом Україна вдруге в історії фінішує на 25-й позиції у медальному заліку Олімпіади. Аналогічну позицію українці зайняли і за підсумками Ігор у Турині в 2006 році, коли здобули дві бронзові нагороди.

Раніше ми писали: Завершення Олімпіади-2022: на якому місці Україна

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.